A-TEC a primit o comanda de 220 milioane euro din Romania

Consortiul austriac A-Tec Industries AG a anuntat marti ca divizia sa Austrian Energy & Environment (AE&E) a primit o comanda in valoare de 220 milioane euro pentru constructia unor instalatii de desulfurizare a gazelor care vor fi amplasate la termocentrala SC Complexul Energetic Turceni SA, transmite Reuters.

Proiectul prevede constructia, asamblarea si punerea in functiune a patru unitati de desulfurizare precum si instalarea de linii electrice si urmeaza sa fie finalizat pana in anul 2013.

„Castigarea proiectului Turceni este nu numai cel mai mare contract din istoria diviziei Austrian Energy & Environment (AE&E) ci si un pas important in expansiunea activitatilor noastre in Europa de Sud-Est, unde dorim sa ne pozitionam pe pozitia de lider pe piata echipamentelor de desulfurizare”, a declarat directorul general de la Austrian Energy & Environment, Georg Gasteiger.

Complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova ar putea fi privatizate in 2008, procedurile urmand sa demareze, cel mai probabil, la jumatatea anului. Cele trei complexuri asigura aproximativ 30 la suta din productia totala de energie electrica a Romaniei. Fara asigurarea investitiilor de mediu, care depasesc doua miliarde de euro, complexurile ar putea fi inchise pana in 2012. Cele trei complexuri, alaturi de companiile Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord si Electrica Transilvania Sud sunt ultimele societati energetice care urmeaza sa fie privatizate in perioada urmatoare. Pentru cele trei complexuri s-au aratat interesate companii internatioanle deja prezente pe piata romaneasca, precum CEZ, care detine Electrica Oltenia si ENEL, care detine Electrica Muntenia Sud, Electrica Banat si Electrica Dobrogea.

Cele trei complexe energetice din Romania au nevoie de investitii de miliarde de euro, in conditiile in care Comisia Europeana a fixat ca termen 2010-2011 pentru finalizarea investitiilor de mediu, iar suma totala a investitiilor necesare in acest scop este de 1,14 miliarde euro (350 milioane euro – la Rovinari, 550 milioane – la Turceni si 240 milioane – la Craiova), la care se adauga peste un miliard de euro pentru retehnologizare.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri