Taxa auto ramane nemodificata pana la jumatatea lunii ianuarie

Guvernul a decis amanarea discutiilor privind modificarea modului de calcul al taxei de prima inmatriculare pana dupa 15 ianuarie, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Nicolae Nemirschi.

"Dupa data de 5 ianuarie urmeaza sa se discute aceasta taxa. Vom avea intalniri cu reprezentantii celor patru ministere implicate – Mediu, Finante, Economie si Transporturi – si vom stabili un set de variante, cu care, dupa data de 15 ianuarie, ne vom prezenta in sedinta in sedinta de guvern pentru a lua o hotarare", a declarat Nicolae Nemirschi.

El a subliniat ca noua varianta trebuie corelata cu intentiile pe care le are Comisia Europeana, care lucreaza o varianta de unificare a taxei, intrucat in prezent sunt 16 state care o aplica in mod diferit.

"Noi vom merge pe trend. Vor fi mai multe pareri si o plaja de solutii. concluzia este ca pâna pe 15 ianuarie vom discuta variantele, dupa care le vom prezenta Guvernului’, a adaugat ministrul.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, declarase ca va propune Executivului suspendarea temporara a articolului privind triplarea taxei auto. De asemenea, ministrul anuntase inainte de sedinta de guvern ca termenul de depunere a dosarelor in cadrul programului ”Casa verde” s-a prelungit pana pe 12 ianuarie, informeaza Realitatea.net.

"Intentia mea este sa propun Guvernului, in discutiile de azi dupa-amiaza (luni – n.r.) sau de maine, suspendarea cel putin partial, pentru o luna sau doua, a ordonantei 218, in ce priveste partea de triplare a taxei auto. E posibil ca taxa sa fie diminuata. La fel, se poate sa apara in alta parte o alta taxa pentru poluare. E important sa vad si ce raspuns primesc din partea Ministerului de Finante", a precizat noul ministru al Mediului.

Nicolae Nemirschi a decis si sa prelungeasca termenul de depunere a dosarelor pentru acreditare in cadrul programului ”Casa verde” pana pe 12 ianuarie. Programul, derulat de ministrul Mediului presupune finantarea persoanelor fizice pentru proiecte de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.

”Pana acum au fost depuse 1.950 de dosare si au fost acreditate 359 de firme. Selectarea firmelor se va face ca si in programul Rabla, pe baza angajamentului de realizare a obiectivelor”, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri