Bucurestenii sunt invitati si in acest sfarsit de saptamana la "Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale". Evenimentul are loc intre 11 si 13 iunie in curtea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti” (ASAS).
Pofticiosii sunt asteptati cu braga rece preparata in mod traditional, placinta creata preparata de femeile maramuresene, bomboana dacica, o bautura denumita "hidromel" si pricomigdale de la Buzau.
La aceasta a doua editie a targului, spun organizatorii, toate produsele vor fi „ieftine ca braga”.
Braga, o bautura naturala, va fi „vedeta” targului de produse ecologice traditionale si va fi adusa de la Galati in speranata ca va deveni si mai cunoscuta la Bucuresti.
"E un produs perisabil, care nu rezista decit 48 de ore si trebuie tinut la rece. Acum 20 de ani se tinea in butoaie din lemn, umplute cu gheata, care aveau inauntru bidoane din aluminiu cu canea", a explicat producatorul Gheorghe Zmeu, care se plinge acum de pretul ridicat al aparatelor de barbotat, importate de la turci.
"Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale" s-a tinut si weekendul trecut tot la Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti” (ASAS).
Expozitia cu vanzare a cuprins alimente ecologice, traditionale si naturale, dulciuri, bauturi si produse dietetice, produse de medicina si naturiste, artizanat, bijuterii, imbracaminte naturala, inputuri autorizate pentru agricultura ecologica si plante ornamentale, gazon, produse si servicii pentru horticultura si amenajari peisagistice.