In vreme ce consumul si cererea la nivel mondial de fructe de mare sunt in crestere, mandatarii industriei de fructe de mare din Statele Unite fac eforturi pentru sustinerea sustenabilitatii in industrie, informeaza GreenBiz.
In raportul „Piata Statelor Unite pentru Fructe de Mare Sustenabile: Suntem Gata?”, Seafood Choices Alliance arata ca toate sectoarele lanturilor de furnizare de fructe de mare au inclus si recunosc nevoia unor practici sustenabile in operatiunile lor.
Desi industria de fructe de mare din SUA este de putin timp constienta de necesitatea practicilor sustenabile, raportul noteaza ca miscarea a castigat teren in toate lanturile de furnizare.
Intr-un studiu condus pe lanturile de restaurante, retaileri si distribuitori, se arata ca toate sectoarele includ o oferta de alimente sustenabile (desi se pare ca nu exista o definitie general acceptata pentru ce inseamna de fapt sustenabil) si ca se asteapta ca vor oferi semnificativ mai multe produse sustenabile in urmatorii cinci ani.
Fructele de mare reprezinta o industrie in care se pot realiza impacte importante. In medie, fructele de mare reprezinta o treime din meniurile lanturilor de restaurante, iar majoritatea retailerilor se asteapta ca vanzarile sa creasca in urmatorii cinci ani. Raportul analizeaza industria de fructe de mare din SUA- tara care este al doilea mare importator de fructe de mare din lume, dupa Japonia.
Cand restaurantele au fost intrebate ce initiative de mediu au in prezent, 59% dintre ele au raspuns ca sustin mancarea sustenabila si productia sustenabila a ei, cel de-al treilea raspuns popular, dupa reciclare – 79% si utilizarea alimentelor locale, 69%.
Desi raportul a descoperit ca toate sectoarele iau atitudine, acesta indeamna la o continuare a eforturilor si la o mai buna intelegere a sustenabilitatii alimentelor marine pentru ca toti mandatarii, de la fermieri pana la clienti sa inteleaga problema.