MOL Romania, 8.000 lei pentru “Gradina Copiilor”

MOL Romania finanteaza cu 8.000 de lei, prin programul “Spatii Verzi”, proiectul “Gradina Copiilor”, derulat de Asociatia Team Work, in parteneriat cu Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii Bucuresti.

Proiectul presupune amenajarea unui spatiu exterior in gradina botanica din Capitala, destinat activitatilor de educatie ecologica, in care copiii de toate varstele pot descoperi si explora natura prin joc, luand parte la activitati de tip learning-by-playing.

“Spatiul va avea un design special, sub forma unei plante uriase, unde copiii se vor putea plimba prin radacinile plantei, vor parcurge tulpina pana la frunza, vor poposi in floare sau in casuta semintelor ori a fructului. Fiecare parte a plantei va fi un loc special de educatie prin joc”, a declarat, pentru Green Report, Cosmin Vasile, PR Team Work.

Team Work a castigat si anul trecut premiul “Spatii Verzi Urbane” cu proiectul “Gradina Bunicii”, care se va derula si in acest an si a carui finantare se ridica la 12.000 lei pentru 2011 si 2012.

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au lansat, pentru al saptelea an consecutiv, concursul de proiecte „Spatii verzi”, destinat ONG-urilor de mediu, in cadrul caruia, in 2012, castigator a fost proiectul „Gradina Copiilor” care se adreseaza copiilor de la gradinita, cat si celor din clasele I-IV.

“Spatii verzi urbane” si “Arii naturale protejate”, 150.000 euro finantare

„Copiii trebuie invatati sa respecte natura inca de la cele mai fragede varste, iar impactul pe care acest tip de proiecte il au asupra lor este unul pozitiv . Tocmai de aceea, ne-am propus intarirea aspectului educational al programului <Spatii Verzi>. Pentru componenta <Spatii Verzi Urbane>, fondurile puse la dispozitie in acest an sunt mai mari decat in editiile precedente”, a declarat, pentru Green Report, Adina Ionescu, PR&BrandBuilder MOL Romania.

In editia actuala, pentru cele doua categorii ale programului "Spatii Verzi Urbane" si "Arii Naturale Protejate", MOL Romania pune la dispozitie aproape 150.000 euro.

Suma maxima ce poate fi alocata unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. In cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finantare individuala este de 20.000 lei.

“Rezultatele si experientele din cadrul programului <Spatii Verzi> ne demonstreaza ca in cadrul comunitatilor exista o nevoie crescanda in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de mediu urbane. Prin intermediul programului, din ce in ce mai multe comunitati dovedesc ca beneficiind de sprijin, sunt capabile sa foloseasca la maxim oportunitatiile ce contribuie la imbunatatirea mediului urban, in mod concret angajandu-se cu entuziasm in activitati de creare si de reamenajare a spatiilor verzi comunitare”, potrivit lui Laszlo Potozky, directorul Fundatiei pentru Parteneriat.

Insumand bilantul editiilor precedente, prin intermediul „Spatii verzi” aproximativ 93.000 de voluntari din toata Romania s-au implicat in reabilitarea sau infiintarea spatiilor verzi urbane, respectiv in promovarea ariilor naturale protejate din tara noastra, potrivit reprezentantilor MOL Romania.

Intre 2006 si 2011, a fost inverzita o suprafata care ar include Gradina Botanica din Bucuresti si Parcul Babes (Iuliu Hateganu) din Cluj-Napoca, adica peste 30 de hectare. De asemenea, in aceasta perioada, „Spatii Verzi” a insemnat si 76 de proiecte de popularizare a importantei ariilor protejate, prin activitati variate, care au avut drept element central crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate.

 

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri