Bosch a semnat doar un acord la Jucu

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a anuntat astazi semnarea contractului dintre administratia judeteana si reprezentantii concernului Bosch, referitor la investitia pe care aceasta societate urmeaza sa o deruleze intr-o locatie din cadrul Parcului Industrial Tetarom III din localitatea Jucu.

Reprezentantii Bosch sustin insa ca a fost semnat  „un acord care va permite închirierea ulterioara a terenurilor din Cluj-Napoca – în functie de rezultatul discutiilor aflate în curs”.

“La ora actuala, Bosch analizeaza oportunitatea construirii unui centru de productie in Cluj-Napoca, Romania. Suntem in discutii avansate cu Guvernul României si cu administratia zonei industriale Cluj-Napoca. In acest context a avut loc semnarea, in data de 17 februarie 2012, a unui acord care va permite închirierea ulterioara a terenurilor din Cluj-Napoca – in functie de rezultatul discutiilor aflate în curs. Discutiile si analizele nu sunt insa finalizate. Vom reveni cu mai multe informatii in momentul in care se va lua o decizie’’, a declarat, in exclusivitate, pentru Green Report, Eleni Sefel, manager de comunicare Bosch Romania.

In concluzie, Bosch Romania sustine ca analizeaza, in continuare, oportunitatea construirii unui centru de productie in Cluj, in functie de rezultatul discutiilor cu Guvernul Romaniei, in timp ce  Alin Tise a anuntat semnarea unui contract intre administratia judeteana si companie, referitor la investitia pe care aceasta urmeaza sa o deruleze la Jucu.

„Am semnat astazi contractul cu reprezentantii companiei, referitor la investitia pe care dansii urmeaza să o dezvolte în Parcul industrial Tetarom III. Avem de-a face cu cea mai mare investitie privata din istoria judetului Cluj, in valoare de 77 de milioane de euro, care va aduce pana la final peste 2.000 de locuri de munca si va genera incasari importante la buget” , a declarat astazi, la Cluj,  Alin Tise.

Grupul Robert Bosch, in Romania

Grupul Bosch este prezent in Romania din anul 1994 si detine cinci companii, respectiv Robert Bosch (distributie de echipamente si piese auto, echipamente termotehnice si scule electrice), BSH Electrocasnice (import si distributie de electrocasnice marca Bosch si Siemens), Bosch-Rexroth (componente pentru industria de masini-unelte), fabrica Bosch-Rexroth România de la Blaj, care produce scule electrice si centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timisoara.

Compania Robert Bosch SRL a realizat în 2010 o cifra de afaceri de 249,5 milioane de lei (circa 59 milioane euro), conform sitelui Ministerului Finanțelor Publice.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Bosch vrea sa „inverzeasca” parcul industrial de la Jucu
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri