Sticla laminata reduce aproape de zero radiatia ultravioleta

Saint-Gobain Glass imbunatateste obtinerea eficientei energetice si reducerea substantiala a poluarii fonice cu o noua linie de productie a sticlei laminate in cadrul fabricii de la Calarasi.

Noua tehnologie, unica in Europa de Sud- Est, consta in stratificarea a doua sau mai multe foi de sticla float (contine 30% sticla reciclata), clara, sticla pentru izolare termica, sau pentru control solar, prin intermediul unei folii de polivinilbutiral (PVB).

Sticla laminata reduce semnificativ, aproape de zero, radiatia ultravioleta si ofera protectie sporita la zgomot”, a declarat Jerome Lionet, directorul general al Saint- Gobain Glass Romania.

Potrivit datelor companiei, in fabrica de la Calarasi, sunt produse anual 21 milioane de metri patrati de sticla float. Din total, o cantitate de aproximativ 10 milioane de metri patrati este supusa unui proces de acoperire metalica in cadrul liniei de sputerizare magnetronica, iar alte 2 milioane de metri patrati de sticla, vor intra pe noua linie de laminare.

Aceasta noua investitie consolideaza pozitia Saint- Gobain Glass in topul celor mai mari investitori greenfield din Romania, fiind ce-a de-a treia componenta majora a operatiunilor de productie din cadrul fabricii de la Calarasi”, a declarat Jerome Lionet,

Pe langa functiile principale ale sticlei, de izolare fonica, protectie impotriva razelor UV, izolare termica in toate anotimpurile, produsul comercializat sub  brandul SGG Stadip, reprezinta o inovatie pe piata de sticla prin prisma functiilor suplimentare pe care le aduce, printre cele mai substantiale fiind cele legate de protectia impotriva accidentelor, vandalismului si a intrarilor prin efractie. Filmul de laminare confera stabilitate reziduala sticlei, in caz de spargere, fragmentele ramanand lipite de acesta.

In 20 de ani, eficienta energetica a ferestrelor izolatoare SGG, a crescut de circa 6 ori. Pentru sectorul rezidential, SGG a imbunatatit eficienta energetica cu 50% mentinand castigurile solare constante, asigurand izolare termica pentru toate cele patru anotimpuri.

Pentru sectorul constructiilor, SGG a imbunatatit controlul solar cu peste 40% pastrand acelasi grad de transparenta. Ferestrele blocheaza de altfel mai mult de 60% din caldura soarelui, fiind si un scut real de protectie impotriva razelor UV.

Elena Neacsu

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri