Stefan Gheorghe renunta la conducerea Hidroelectrica pentru Transelectrica

Stefan Gheorghe trece de la productia de energie la transport

Stefan Gheorghe este noul director general executiv al Transelectrica, a anunta compania. Acesta a ocupat functia de director general al Hidroelectrica in perioada iunie 2012 – ianuarie 2013. Din 16 ianuarie si pana  la numirea in noua functie a fost director adjunct al Hidroelectrica.

Desi suntem in  perioada dificila din punct de vedere economic, vom continua in mod normal programul de investitii pentru modernizarea si retehnologizarea retelei electrice de transport a energiei electrice si pentru asigurarea a functionarii fiabile a sistemului energetic. Vom sustine in continuare efortul inverstitional pentru realizarea de noi capacitati de productie prin activitatea specifica noua, aceea de racordare la SEN”, a spus noul executiv al Transelectrica.

Toti directorii Hidroelectrica, demisi

La mijlocul lunii ianuarie, Stefan Gheorghe, alaturi de ceilaliti directori ai Hidroelectrica, a fost demis din functie,  iar postul de director general urmeaza sa fie ocupat in urma unui concurs.

Potrivit reprezentantului administratorului judiciar al producatorului de energie, Remus Borza, de rezultatele proaste ale unei companii conducerea este cea care trebuie sa raspunda, iar fostii directori Hidroelectrica, numiti pe criterii politice, se vor putea inscrie la concursuri pentru ocuparea posturilor.

De specialisti ce sunt (au fost revocati, n.r.). Este o vorba in popor – «pestele de la cap se impute». (…) Cand o companie merge prost conducerea trebuie sa-si asume, nu angajatii si nici poporul roman. Acei directori au fost numiti pe criterii politice, dar tot vor avea posibilitatea sa isi demonstreze competentele la concurs”, a spus Borza.

FMI a sugerat Guvernului sa pregateasca un Consiliu de Administratie profesionist

La sfarsitul lunii ianuarie, in timpul vizitei Fondului Mondial International, seful misiuni, Erik de Vrijer, a sugerat executivului de la Bucuresti ca ar trebui sa numeasca deja un Consiliu de Administratie profesionist la compania Hidroelectrica inainte de iesirea din insolventa.

Erik de Vrijer, seful misiunii FMI in Romania

Acum este timpul sa se ia masuri pentru ca atunci cand Hidroelectrica iese din insolventa sa functioneze bine si sa devina profitabila, sa contribuie la buget asa cum ar trebui. Credem ca ar fi bine sa fie numit deja un CA profesionist. Inainte de a incepe un meci de fotbal e bine sa te incalzesti mai intai, sa faci stretching, sa alergi putin. In acest fel, daca vor trebui sa intre pe teren, vor fi gata. Nu stai in fotoliu inainte sa intri pe terenul de fotba”, a spus Erik de Vrijer .

Hidroelectrica si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie 2012, ulterior denuntand mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul roman, dar si paguboase pentru companie.

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri