Tema centrala a Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie, editia 2009, este mediul inconjurator. In cadrul lansarii celei de-a doua editii a Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie a fost anuntata o noua initiativa, in parteneriat cu The Prince’s Rainforest Project, organizatie recunoscuta pentru eforturile sale in domeniul protejarii si conservarii padurilor tropicale.
Pe langa cele 12 categorii in care pot concura fotografii profesionisti si cele noua categorii adresate amatorilor, Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie au anuntat lansarea unei noi categorii, Premiul PRP, in parteneriat cu The Prince’s Rainforests Project, ce completeaza tema aleasa pentru acest an, mediul inconjurator.
Participand la Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie, un fotograf profesionist poate avea oportunitatea de a castiga un premiu constand in sponsorizarea realizarii unui documentar despre padurile tropicale. Fotografii amatori vor avea posibilitatea de a-si inscrie lucrarile intr-o campanie globala de constientizare a problemelor legate de padurile tropicale, campanie ca va folosi ca mijloc de exprimare fotografia.
Alte noutati ale editiei din acest an a Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie includ extinderea programului universitar, care a crescut de la un numar de 10 universitati din Europa in primul an, la 60 de universitati de pe sase continente. Misiunea studentilor pentru editia din acest an este de a surprinde o fotografie care sintetizeaza o singura problema ecologica specifica tarii in care locuiesc.
Festivalul din cadrul Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie este o manifestare ce dureaza o saptamana si are loc in orasul Cannes. Prin discutii, seminarii, vizionari, intrevederi si lansari de carte, Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie au devenit o ocazie pentru membrii comunitatii fotografice de a participa la Festival si de a se cunoaste intre ei.
In competitia pentru Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie se pot face inscrieri din orice colt al lumii. Anul trecut au fost inregistrate peste 70,000 de inscrieri din 178 de tari. Atat pentru fotografii amatori, cat si pentru cei profesionisti au fost create diverse categorii de participare, avand teme de la fotoreportaj la sport si de la arhitectura la moda.