Sistem de desulfurare la termocentrala Craiova 2

Consortiul Alstom Power Italia – Alstom Infrastructure Romania va instala un sistem de desulfurare umeda a gazelor arse in valoare de aproximativ 50 milioane de Euro la cele doua unitati de cate 150 MW ale termocentralei Craiova 2, din cadrul Complexului Energetic Oltenia care include sucursalele Craiova, Turceni, Rovinari, precum si unitatile miniere.

Aceasta instalatie va permite centralei sa respecte cerintele europene in ceea ce priveste standardele de poluare prin reducerea drastica a emisiilor de dioxid de sulf.

Contractul succede inaugurarii recente a unor instalatii similare la unitatile 3 si 6 ale termocentralei Rovinari. Testele de performanta efectuate la termocentrala Rovinari, care apartine aceluiasi Complex Energetic Oltenia, au avut rezultate remarcabile, permitand respectarea nu numai a standardelor actuale de emisii dar si a noii Directive referitoare la emisii care devine obligatorie din anul 2016.

De asemenea, termocentrala Rovinari a decis sa construiasca, impreuna cu Alstom, un alt sistem de desulfurare umeda a gazelor arse pentru unitatea 4, ceea ce reprezenta o optiune in contractul pentru unitatile 3 si 6.

La inceputul lunii martie Guvernul a adopta un memorandum prin care acorda CE Craiova garantii in valoare totala de 62,4 milioane euro, prin scrisori de garantare, pentru doua credite contractate in valoare de 78 milioane de euro in vederea finantarii unor proiecte de mediu necesare functionarii.

“Proiectele de mediu pentru care Complexul Energetic Craiova S.A. va primi garantii Eximbank sunt reprezentate de instalatia de desulfurare a gazelor de ardere blocul nr.7 SE Isalnita si instalatia de desulfurare a gazelor de ardere blocul nr.8 SE Isalnita. Valoarea celor doua credite contractate este de circa 78 milioane euro”, au declarat, pentru Green Report, reprezentantii CE Craiova.

Foto: degremont-technologies.com

Cosmin Zaharia

Citeste:

Investitii de mediu la CE Craiova

Megawati desulfurati, la Turceni

Electrocentrale Paroseni primeste 32 milioane euro pentru investitii de mediu

Unitatile de la Rovinari si Turceni, inchise daca nu se investeste in energii curate

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri