Seceta loveste sudul Chinei

Zone imense din sudul Chinei sufera de seceta severa, nivelul apei ajungand la niveluri istorice in doua mari rauri din provinciile cultivatoare de orez, informeaza agentia Xinhua, citata de Reuters.

Cantitatea precipitatiilor de la inceputul lui octombrie a scazut cu 90% in Jiangxi si cu 86% in Hunan, cea mai mare provincie cultivatoare de orez, fata de cantitatile normale acestei perioade. Orezul este principalul produs alimentar pentru chinezi, iar recolta are nevoie de o sursa constanta de apa.

Raurile Gan si Xiang, care strabat cele doua provincii, au ajuns la cele mai mici niveluri din istorie, iar apa mica a cauzat deja numeroase aglomerari de barje in unele zone ale raului Gan. De asemenea, nivelurile apelor au scazut in cel mai lung rau al Chinei, Yangtze si in Raul Pearl, din sudul Provinciei Guangdong.

Seceta si inundatiile sunt probleme constante in China, unde meteorologii s-au plans in legatura cu conditiile meteo extreme, dand vina in special pe incalzirea globala. In acest an, 1100 chinezi au fost ucisi de inundatiile din vara.

In acelasi timp, sudul tarii a fost lovit de secete severe, o treime din ferme fiind ruinate si milioane de oameni neavand acces la apa potabila. Nu s-a stabilit clar la vremea respectiva cum au fost afectate recoltele de orez.
Centrul National de Informatii pentru Agricultura a anuntat la inceputul lunii ca productia de orez va creste in acest an cu doar 2%, la 186,5 milioane de tone.

Foto: reuters.com

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri