Schneider Electric, partener Cisco House 2012

Schneider Electric participa, in calitate de partener Cisco, la Cisco House 2012, un centru de business expozitional de clasa mondiala, la Londra, unde cei peste 1.800 de vizitatori vor fi provocati sa regandeasca viitorul, sa-si schimbe perceptiile despre orase, tari si societate.

"Orasele din intreaga lume se confrunta cu o crestere fara precedent si este evident ca singurul mod practic si durabil de a gestiona aceasta crestere este prin eficienta. Suntem incantati de parteneriatul cu Cisco pentru Cisco House 2012, pentru a demonstra modul in care eficienta poate fi livrata astazi, prin integrare si colaborare", a spus Jean-Pascal Tricoire, presedinte si CEO, Schneider Electric.

Un oras inteligent inseamna
energie inteligenta sau apa inteligenta

Schneider Electric demonstreaza, prin rolul sau in Cisco House, modul in care costurile cu energia pot fi reduse prin implementarea unor solutii simple si a unor noi modele de business pe durata intregului ciclu de viata al energiei.

Cladirea complet integrata si sistemele de gestionare a energiei furnizate si instalate de Schneider Electric, permit echipelor Cisco House sa ia decizii mai bune in legatura cu consumul de energie al sub-sistemelor, furnizand operatiuni mai durabile si o experienta imbunatatita pentru vizitatori.

In plus fata de cladire si fata de sistemele de gestionare a energiei instalate in Cisco House, o demonstratie a Schneider Electric ilustreaza aspectele de baza ale unui oras inteligent: energie inteligenta, mobilitate inteligenta, apa inteligenta, servicii publice inteligente, cladiri inteligente, centre de date si case si integrare inteligenta.

Schneider Electric Romania
aduce aer proaspat la cinema

Printre solutiile Schneider Electric aplicate in Romania se numara si cea de control centralizat al sistemelor HVAC si desfumare,ce vor fi implementate in salile Multiplex Cinema City din Targu Mures, Arad, Baia Mare si Constanta.
In plus, costurile cu electricitatea, al carei consum atinge in cinematografe valori foarte mari, gratie tot solutilor Schneider Electric pot fi reduse cu aproximativ 30%.

„Suntem incantati sa anuntam acest proiect de anvergura in Romania, ce a presupus eforturi concertate, atat din partea mai multor departamente din cadrul Schneider Electric, cat si a partenerilor cu care am colaborat. Solutia complexa propusa de Schneider Electric vizeaza nu numai controlul temperaturii ambientale si a nivelului de dioxid de carbon pentru asigurarea unui confort climatic corespunzator unei vizionari placute, cat si eficientizarea, cu pana la 30%, a costurilor cu electricitatea consumata, care, in cazul salilor de cinema, pot atinge valori extreme,” a explicat Saulo Spaolanse, presedinte Schneider Electric Romania.

In caz de incendiu, substantele nocive, eliminate

Fiecare sala de cinema, culoar de proiectie si lobby din cele 4 cinematografe Multiplex sunt monitorizate si controlate de la distanta si dispun de cate o centrala de tratare a aerului. Aerul cald si rece este generat de ansambluri de echipamente controlate in cascada si integrate in sistemul SCADA, prin protocolul de comunicatie LON.

Solutia Schneider Electric, achizitionata de Multiplex Cinema City, are si o functie de monitorizare a compozitiei chimice a aerului. In caz de incendiu, aerul cu substante nocive este eliminat rapid si inlocuit cu aer proaspat.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri