S-a deschis sezonul de vanatoare in Bulgaria

Ministrul bulgar al Agriculturii, Miroslav Naydenov, a anuntat oficial deschiderea sezonului de vanatoare in Bulgaria, scrie novinite.com.

Peste 130.000 de vanatori bulgari si pescari din tara vecina vor putea, pana in luna ianuarie 2012, cand se incheie sezonul de vanatoare, sa vaneze porumbei, potarnichi sau sitari ori sa prinda serpi ori broaste testoase.

Legea le permite vanatorilor ca la o partida de vanatoare sa prinda pana la 15 prepelite, 10 porumbei gulerati, 10 potarnichi sau 10 serpi.

Vanatorii straini care vin in Bulgaria, individual sau in grupuri, pot participa la partide de vanatoare in ferme special amenajate, intre 3 si 7 zile consecutiv, si trebuie sa se inregistreze, potrivit unui protocol elaborat de autoritatile bulgare.

Sunt interzise, in timpul vanatorii, in conformitate cu Conventia de la Berna, pasarile rapitoare, folosirea ca momeala a pasarilor vii, dispozitivele electrice, cat si cainii de vanatoare.

Romanii pleaca la vanatoare din 20 august

In acest an, Ministerul Mediului si Padurilor a modificat termenele de deschidere a sezonului de vânătoare 2011-2012 pentru anumite specii de animale.

Vanatul porumbeilor, al ratelor si al gainuselor de balta incepe anul acesta in Romania din 20 august, iar, in acest sezon, este interzisa vanatoarea cerbului patat, a elanului si a potarnichilor.

De asemenea, este impusa o limita pentru vanarea mistretului salbatic, de pana la 625 capete.

Vanatoarea de mistreti, in acest an, va incepe in data de 29 noiembrie si va dura pana la sfarsitul anului. Romanii vor putea vana iepuri de camp din 4 decembrie 2011 pana in 15 ianuarie 2012, iar pentru vulpile ce urmeaza sa fie vanate nu a fost impusa o limita.

Limite au mai fost impuse si la porumbei, 44.900, la rate si gainuse de balta, 29.450, prepelite, 11.700, gaste salbatice, 2.490, fazani, 12.960, si la iepuri de camp, 19.800.

Romania, paradisul vanatorilor

Lupi, ursi, capre negre, rasi sau pisici salbatice, caprioare, specii rare sau pe cale de disparitie in Europa alcatuiesc, in Romania, unul dintre cele mai bogate fonduri cinegetice europene.

Si trofeele vanatorilor sunt pe masura, astfel un caprior de aur, cotat la 130 de puncte valoreaza 1.100 de euro, iar un mistret, tot un trofeu de aur, cotat la 120 de puncte, ajunge si el la 1.100 de euro.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri