Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

RoRec trimite la plimbare, si in acest weekend, deseurile din Sectorul 6

Asociația Română pentru Reciclare Rorec și Primăria Sectorului 6, alături de partenerul Hotpoint, continuă și în această săptămână campania “Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” un proiect pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de la cetățenii din sectorul 6 al Capitalei.

Prin parteneriatul încheiat între Primăria Sectorului 6 și Asociația Română pentru Reciclare – RoRec, locuitorii din Sectorul 6 al Capitalei se pot debarasa de echipamentele electrice și electrocasnice vechi sau defecte din locuință.

Timp de patru săptămâni, în fiecare zi de sâmbătă, în zona activă pentru colectare, vor funcționa puncte fixe de colectare, unde cetățenii pot aduce deșeurile, iar echipajele mobile vor merge la domicilii pe baza de comandă, pentru degajarea aparaturii grele sau voluminoase. În acest scop va funcționeaza un call-center permanent pe întreaga durată a proiectului. La numerele de telefon alocate, Romtelecom – 021.311.70.99, Vodafone – 072.081.16.40, Orange – 074.735.63.12, Cosmote – 076.854.75.75, cetățenii pot obține detalii despre actiune și pot programa preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor grele sau voluminoase. Apelurile deponenților vor fi preluate de luni până vineri, între orele 10.00-17.00.

Toți deponenții care participă la oricare dintre acțiunile din cadrul parteneriatului dintre Asociația Rorec și Primăria Sectorului 6, vor primi un bilet de tombolă și vor putea câștiga unul dintre premiile puse in joc de Hotpoint la extragerile organizate cu public, în fiecare săptămână din campanie.

Sâmbătă, 14 octombrie, va avea loc cea de-a doua acțiune de colectare din cadrul acestui parteneriat.

Între orele 10.00-18.00 vor funcționa următoarele puncte de colectare provizorii:

1. Calea Giulești, Podul Grant
2. Parc Crângași (intrarea dinspre metroul Crângași)
3. Piața Giulești

“Am reușit să demonstrăm că punctele de colectare amenajate în comunitățile locale sunt de un real folos locuitorilor. Când vii în întâmpinarea nevoilor acestora și, mai ales, la doi pași de ei, îi motivezi mai mult decât printr-un simplu mesaj care-i îndeamnă să-și lase treburile de dragul aruncării unui DEEE. Am înregistrat rezultate excelente atât în localitățile mici, cât și în reședințe de județ. Bucureștiul nu trebuie neglijat, mai ales că aici sunt peste 2 milioane de locuitori pentru care un mediu curat este o nevoie stringentă”, a declarat Liviu Popeneciu, președintele Asociației RoRec.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri