Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord

– Marea Britanie, semnatara a Protocolului de la Kyoto, a atins pana in prezent tintele stabilite de reducere a gazelor cu efect de sera, de 12,5%, iar la nivel national a impus o tinta de 20% pana in 2010.

– Pana in 2005 s-a redus cantitatea de deseuri industriale si comerciale din gropile de gunoi cu 15% fata de nivelurile in registrate in 1998, s-au reciclat sau compostat cel putin 25% din deseurile menajere, tinta pentru 2015 fiind de 33%.

– Prin crearea Climate Change Bill (CCB), un proiect de lege al guvernului britanic, se urmareste obtinerea tintei de reducere a gazelor cu efect de sera cu 60% pana in 2050. Tinta intermediara este intre 26 si 32 procente pana in 2020. CCB, cand va fi aprobat, va da putere ministrilor sa introduca masurile ne cesare fara sa aiba nevoie de alta legislatie.

– Londra se numara printre cele 100 de orase europene care au semnat "Conventia Primarilor", plan al UE care angajeaza autoritatile sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu peste 20% pana in 2020. Planul va fi coordonat de Comisia Europeana care va ajuta orasele sa faca schimb de idei despre cum sa lupte impotriva schimbarilor climatice.

– La inceputul lui 2008 a fost lansata campania nationala de eliminare a becurilor incandescente in favoarea becurilor economice si ecologice.

– Prin programele guvernamentale din 2001 s-au izolat electric, pana in prezent, doua milioane de locuinte, iar pentru ur matorii trei ani sunt vizate alte cinci milioane de locuinte. Masura are ca scop eficientizarea consumului de energie in casele britanice.

– Un alt program guvernamental isi propune sa creeze o retea de centre pentru consultanta de mediu, Green Stop, cu o linie telefonica si un site, nu numai pentru eficientizarea consumului de energie dar si pentru economisirea apei, reciclare si calatorii eco.

– Marea Britanie are, in prezent, unul dintre cele mai mici niveluri de energie provenita din surse regenerabile din Europa, dupa Malta si Luxemburg, 1,3%. Pentru atingerea tintelor de eficienta energetica trebuie sa-si creasca proportia de energie regenerabila din total, care include transportul si caldura, la 15%.

– Pentru atingerea tintei, numarul turbinelor eoliene pe uscat trebuie sa creasca de la 2.000, in prezent, la 5.000, iar nu marul turbinelor pe apa, de la 150, in prezent, la 7.500.

– Noul regim regenerabil, care nu include energia nucleara, va insemna cresterea preturilor la electricitate cu aproximativ 15%.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Ultimele știri