Politistul bun/ Politistul rau
„Ce vor de fapt ONG-urile?” este intrebarea la care Tom Lyon, director la Erb Institute for Global Sustainable Enterprise din cadul Universitatii Michigan, incearca sa raspunda in cartea „Politistul bun/Politistul rau: ONG-urile de mediu si strategiile lor legate de business”. Cartea – prima analiza academica despre rolul tot mai mare al ONG-urilor in mediul de afaceri – examineaza in profunzime motivele care stau la baza colaborarii organizatiilor cu companiile, dar si modul in care acestea au influentat de-a lungul timpului sectorul corporate. In ce fel difera organizatiile nationale sau internationale de cele locale si de ce? Cum sunt finantate aceste grupuri si ce impact are acest lucru asupra strategiei si tacticilor lor? Cum influenteaza modul in care e organizat ONG-ul strategiile si rezultatele sale? Toate aceste lucruri le puteti afla din eseurile scrise de sociologi, analisti economici si membri de ONG-uri, care arunca o lumina asupra factorilor care motiveaza ONG-urile de mediu.
„Good Cop/Bad Cop: Environmental NGOs and their Strategies toward Business”
Homo Toxicus
Suntem cobaii unui experiment la nivel global, in plina desfasurare. Tone de chimicale sunt deversate zilnic in natura. Oamenii nu sunt constienti de aceasta expunere zilnica, dar nici de efectele pe care aceste substante toxice le au asupra organismului pe termen lung. Majoritatea celor 100.000 de compusi chimici industriali creati in toata lumea dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial nu au fost niciodata testati pentru a se vedea ce impact au asupra noastra, la o expunere slaba, dar zilnica. Acesti compusi isi fac loc in corpul nostru in nenumarate moduri: prin hrana pe care o mancam si aerul pe care-l respiram, prin contactul cu pielea si, in mullte cazuri, prin transferul de la mama la fat. Ultimele studii arata ca nounascutii vin pe lume cu o „mostenire” de 247 de substante toxice. Realizat cu inteligenta si umor, filmul documentar american „Homo Toxicus” exploreaza miile de legaturi dintre aceste substante toxice si problemele din ce in ce mai multe de sanatate, precum cancerul, alergiile, hiperactivitate si infertilitatea. Concluziile sunt tulburatoare si ne obliga sa reevaluam legile si procedurile actuale de protectie impotriva chimicalelor de sinteza.
The Green Mom Review
Toate mamicile stiu ca a fi parinte e destul de dificil si fara a avea grija ca jucariile pe care le cumperi copilului ar putea fi toxice sau ca samponul de bebelus poate fi plin de chimicale. Ca sa scurteze cat mai mult drumul la aceste informatii, site-ul american thegreenmomreview. com analizeaza si recomanda produse si servicii pentru copii din perspectiva sigurantei lor, dar si a impactului pe care il au asupra mediului. Site-ul cuprinde descrieri de produse prietenoase cu mediul, precum jucariile din materiale naturale, scutecele reciclabile, dulciurile bio, hainutele din fibre organice, detergentii eco, sampoanele si cremele naturale sau gadgeturile cu consum mic de energie. La acestea se adauga stiri din zona eco si sfaturi despre cum sa reutilizezi sau sa reciclezi articolele uzate. – http://thegreenmomreview.com/