Radarul verde: Revista presei de mediu

Astăzi, în revista presei de mediu, o privire asupra presei scoate în evidență subiecte cheie pentru România: de la provocările hidroenergetice și gestionarea populației de urși, până la investiții în energie regenerabilă și proiecte agricole. Totodată, se discută despre inițiativele de sustenabilitate și fondurile europene nevalorificate.

  1. În perioada următoare, conform prognozelor, debitele Dunării vor fi foarte mari. Cu toate acestea, hidrocentrala Porțile de Fier 1 funcționează la capacitate redusă, aproximativ 60%. Ratăm, astfel, posibilitatea unei creșteri de producție a energiei, scrie Economica.net.
  2. Din 21 de județe în care trăiesc urșii, poliția i-a amendat pe cei care hrănesc urșii în doar 5 dintre acestea. Într-un interval de 10 ani, au fost aplicate amenzi în valoare de numai 6.900 de lei, transmite HotNews.
  3. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le transmite tinerilor fermieri care au solicitat Sprijinul Complementar pentru Venit (Intervenţia PD-03) că pot depune documentele care fac dovada formării sau a deținerii competențelor adecvate în domeniul agricol/agronomic până la 30 septembrie 2024 inclusiv. Detalii suplimentare în articolul de la AgroInfo.
  4. Sute de biciclete cumpărate de primăria Arad printr-un proiect cu finanțare europeană de aproape 1 milion de euro stau nefolosite într-un depozit al municipalității deoarece recepția stațiilor amplasate în oraș s-a făcut cu o întârziere de 2 ani, iar licitația pentru mentenanță încă nu a avut loc, anunță G4Media.
  5. Dacă nu vor fi făcute investiții în infrastructura de transport a energiei electrice, vom ajunge în următorii ani să plătim pentru a închide mari capacități de producție a energiei regenerabile. Mai multe pe subiect în articolul de la Digi24.
  6. În comuna Roșia, la 10 kilometri de Sibiu va fi construită o centrală fotovoltaică, care va avea o capacitate de 49.2 MWP, 77.000 de panouri și se va întinde pe o suprafață de 50 de hectare, anunță Oradesibiu.ro.
  7. Conferința Green Report pe tema „Eat Smart Eat Local – Cât producem și consumăm local” de pe 26 septembrie aduce în prim plan provocările și soluțiile pentru sectorul agricol din România în contextul obiectivelor europene de mediu și climă, precum și promovarea unei agriculturi durabile și responsabile. Dezbaterea va fi susținută de reprezentanți ai autorităților și asociațiilor de profil, producători, retaileri și alți stakeholderi din domeniu. Mai multe detalii pe site-ul conferinței.
  8. Conferința Green Report de pe data de 31 octombrie, cu tema „Transport sustenabil in Romania – utopie sau realitate?” invită la o dezbatere, abordând una dintre cele mai presante întrebări ale zilelor noastre. Această conferință oferă platforma ideală pentru a pune în discuție soluțiile inovatoare, politicile europene și naționale, și provocările actuale cu care ne confruntăm în România și în alte state europene.
  9. Companiile, autoritățile sau instituțiile care doresc să fie recunoscute pentru contribuțiile lor în domeniul sustenabilității și protecției mediului mai au la dispoziție doar o lună pentru a se înscrie la Gala Green Report 2024, cele mai prestigioase premii de mediu din România. Mai multe despre condiții și mod de înscriere în articolul Green Report.
Gala Green Report 2024
Gala Green Report 2024

#sustainableagriculture #greeninitiatives # wildlifeprotection #renewableenergy #infrastrucruraenergetica #tehnologiiverzi #dezvoltaresustenabila #revistapresei #radarulverde

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri