Velux vrea sa isi injumatateasca emisiile pana in 2020

In urmatorii doi ani, grupul Velux va investi 54 milioane de dolari in conservarea energiei si estimeaza ca va reusi sa isi reduca nivelul emisiilor de dioxid de carbon cu 20% pana in 2012 si cu 50% pana in 2020 fata de nivelul actual.

In conditiile in care circa 40% din intregul consum de energie la nivel global este pus pe seama cladirilor, reprezentantii Velux sustin ca este necesara o strategie care sa vizeze eficienta energetica, climatul interior sanatos si energia regenerabila.

“Noi conideram ca avem abilitatea de a continua sa imbunatatim calitatea locuintelor si de a mentine standardele inalte de locuire concomitent cu reducerea emisiilor de carbon, pana la eliminarea completa a acestora”, au explicat pentru Green Report reprezentantii Velux.

La nivelul intregului grup, compania recicleaza aproximativ 70% din deseurile rezultate in urma procesului de productie. O parte dintre acestea sunt arse, iar energia rezultata este folosita. De asemenea, reziduurile de lemn sunt vandute firmelor care se ocupa cu fabricarea brichetelor de lemn sau a parchetului.

Produsul final, fereastra in sine, are un rol foarte important in cresterea eficientei energetice a cladirii, deoarece lumina naturala patrunde usor, ofera o buna ventilatie si protejeaza impotriva zgomotului din exterior. Rezistenta la poluarea fonica este verificata de catre echipe de ingineri care supun ferestrele la sunete care imita traficul, muzica sau alte surse de zgomot.

O buna modalitate de a economisi energie, sustin reprezentantii Velux, este amplasarea ferestrelor in mansarda. Astfel, in cladire va intra cu 50% mai multa lumina naturala, iar consumul de electicitate va scadea.

Printre cercetarile companiei se numara si un experiment care consta in construirea a sase cladiri cu un climat neutru si de a optimiza climatul interior, circulatia aerului si lumina naturala. Rezultatele incep deja sa fie vizibile deoarece doua dintre acestea au fost deja finalizate: Home for Life, locuinta privata situata in Aarhus, Danemarca si Green Lighthous, cladire publica in acre se afla un campus universitar din cadrul Universitatii din Copenhaga. Urmatoarele patru case experimentale urmeza sa se construiasca in Marea Britanie, Franta, Germania si Austria.

spot_img

Ultimele știri