Unirea Alba: Ouale produse in fermele din Alba sunt sanatoase si gustoase

Ouale produse in cele 5 ferme din judet sunt sanatoase si nu reprezinta un pericol pentru consumul uman, toate custile de crestere a gainilor ouatoare fiind imbunatatite, conform standardelor UE, a anuntat dr. Vasile Beres, directorul DSVSA Alba. Este vorba de Albatros Gold Alba Iulia (la sol si in baterii), Avi Simar Paclisa (sol), Aviutu Santamarie (baterii), Bora Bora Galda de Jos (sol) si Triticum Pianu de Jos (baterii).

Miercuri, 3 martie 2010, a avut loc o intalnire intre reprezentanti ai ANSVSA, prof. univ. dr. Ilie Van – presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania si prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi – directorul Institutului de Cercetari Alimentare, pentru a solutiona divergentele aparute privind ouale de consum produse si comercializate in Romania. La intalnirea mediata de catre presedintele ANSVSA, Marian Zlotea, a fost prezent si dr. Niculae Lazar – director la Directia Sanatatea si Bunastarea Animalelor.

Concluzia discutiilor a fost ca ouale produse in fermele romanesti, indiferent de modul in care sunt crescute gainile de la care provin acestea, nu prezinta absolut nici un pericol pentru sanatatea consumatorilor atata timp cat la comercializarea lor sunt respectate normele sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare.

De asemenea, atat Ilie Van, cat si Gheorghe Mencinicopschi si-au asumat deciza Consiliului Stiintific al ANSVSA cu privire la calitatea oualor produse in fermele romanesti luata cu unanimitate de voturi in sedinta de luni, 1 martie 2010. In urma discutiilor purtate cu acest prilej, prof. univ. dr. Ilie Van a anuntat ca va renunta la actiunile incepute in instanta impotriva prof. univ. dr. Gheorghe Menciniposchi.

La randul sau, prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi a afirmat: "Nu am nicio indoiala ca oul romanesc este de cea mai buna calitate si poate concura cu orice produs similar comercializat pe piata europeana".

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri