Pui tridimensional

Ingrediente pentru 4 portii: 

  • 400 g piept de pui
  • Ulei de masline
  • 30 g stafide
  • 30 g migdale
  • O salata verde
  • 100 g cascaval
  • 2 ardei capia
  • 200 g smantana

"Este o reteta proprie, unica. Nu dureaza mai mult de 15 minute prepararea ei, potrivita pentru lunile toride de vara, cand nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie. Este tonica si plina de culoare si de gust". – Soni, bucatar-sef „Papa la Soni“

Mod de preparare:
Puiul se taie felii si se pune la prajit in uleiul de masline. La final se adauga sare si piper, smantana si cascavalul taiat cubulete, apoi stafidele. Separat se taie salata in lung, ardeiul rondele, iar migdalele in jumatate. Amestecul se stopeste cu otet balsamic. Se pune puiul in mijlocul unui platou, iar salata pe margine.

Culoarea si gustul

Text de Alexandru Padurean (Soni)

Inainte de a manca, important e cum arata hrana. Prima reactie a oamenilor este de a procesa imaginea mancarii. Daca mancarea are o imagine plina de culori, daca se poate imbina astfel incat in momentul in care persoana se uita sa i se faca pofta si sa aiba dorinta de a manca, atunci bucatarul si-a castigat relatia intre bucatar, hrana si consumator. Mintea proceseaza mai repede imaginea mancarii decat gustul propriu-zis. Daca bucatarul reuseste sa-i dea si gust mancarii sale, atunci satisfactia consumatorului este deplina. Concluzia este ca daca bucatarul are bun-simt si talent, consumatorul va avea atat satisfactie vizuala, cat si gustativa. Deci, fiti atenti la cum mancati si la ce mancati!

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Ultimele știri