Peste 100 de elevi din toate zonele tarii si din Republica Moldova se intrec, in aceste zile, in tehnici de supravietuire in mijlocul naturii, in insula Fundu Mare din Parcul Natural "Balta Mica a Brailei", in cadrul Concursului national de ecoturism "Danubius", informeaza Agerpres.
Cei 105 participanti, cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, grupati in 20 de echipe, si-au amenajat tabara de corturi si au preparat hrana specifica zonei din care provin, iar duminica au demonstrat ca stiu sa se descurce in mijlocul naturii avand la dispozitie arme rudimentare si adaposturi improvizate. Locatia aleasa pentru desfasurarea concursului este insula Fundu Mare din Parcul Natural "Balta Mica a Brailei", zona considerata o a doua Delta a Dunarii, datorita sutelor de specii de fauna si flora, care s-au pastrat intacte, desi se afla la doar cativa kilometri de municipiul Braila.
In apropierea taberei unde s-au instalat corturile, concurentii au incropit adaposturi din crengi si frunze, si-au facut undite, sulite si arcuri cu sageti, au amplasat capcane, si-au facut filtre pentru apa si au pregatit vreascuri pentru foc, asezandu-le dupa diverse tehnici, asa incat sa le poata aprinde indiferent de conditiile atmosferice. Echipele au fost vizitate de o comisie de examinare, formata din profesorul Ghita Nedelcu, de la Palatul Copiilor Braila, si un militar al Batalionului 528 Cercetare Braila, care a studiat cu atentie adaposturile si armele construite de concurenti.
Examinatorii au fost placut impresionati de arcul in stil asirian, realizat de echipa Intorsurii Buzaului, de adapostul amenajat intre doua salcii de catre elevele de la Miercurea Ciuc si de indemanarea dovedita de echipa din Aiud. Cea de a treia editie a Concursului national de ecoturism "Danubius" s-a deschis joi, "supravietuitorii" competitiei, organizate de Inspectoratul Scolar Judetean si Palatul Copiilor si Elevilor, avand ca partener si cofinantator Consiliul Judetean Braila, urmand sa fie premiati marti, intr-un cadru festiv.
Foto: www.rri.ro