Seminar de informare pe probleme de energie regenerabila la Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat vineri un seminar de informare cu tema "Producerea energiei electrice – solutii moderne, ecologice, oportunitate de afaceri si eficientizare a consumului energetic propriu", initiat de specialistii firmei ploiestene Electro Vox, potrivit Agerpres.

Seminarul s-a adresat in special societatilor comerciale – IMM-uri, dar si alte firme mari – venind in intampinarea acestora cu solutii inovative, economice si ecologice, care pot fi utilizate atat in vederea consumului energetic propriu, cat si pentru valorificarea surplusului, prin vanzarea catre producatorii traditionali de energie electrica.

Specialistii firmei ploiestene Electro Vox si cei ai Camerei de Comert si Industrie Prahova i-au provocat pe reprezentantii firmelor prahovene, prezenti la seminar, la o dezbatere pe tema programului de producere a energiei din surse regenerabile, tinand cont de faptul ca data limita pana la care pot fi depuse proiecte pentru finantare prin Autoritatea Fondului de Mediu este de 27 noiembrie.

Firma Electro Vox a fost infiintata la Ploiesti, in anul 1990, de actualul director general Marius Coman si este specializata, inca de la infiintare, in productia de echipamente audio si lumini, in prezent comercializand si panouri solare pentru producerea energiei verzi. Specialistii CCI Prahova le-au prezentat participantilor la seminar si proiectul ‘Energy Wise – Energy Web Interface for Skills Enabling’, derulat de institutie in parteneriat cu alte opt tari si finantat prin programul Leonardo Da Vinci.

Obiectivul proiectului este de a imbunatati capacitatea intreprinderilor mici si mijlocii europene de a-si creste eficienta energetica astfel incat sa poata contribui la atingerea tintelor pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, sa economiseasca bani de la facturile de energie proprii si sa fie mai competitive in economia mondiala.

Activitatile CCI Prahova in cadrul acestui proiect se refera la infiintarea unei retele durabile de agenti locali care vor raporta concluziile asupra eficientei initiativelor energetice ale intreprinderilor mici si mijlocii locale si va monitoriza asimilarea proceselor de energie eficienta. Bugetul total alocat partenerilor in proiect este de 399.210 euro, din care Camerei de Comert si Industrie Prahova ii revin peste 26 000 euro, durata proiectului fiind de 24 de luni.

Reprezentantii firmelor prezente la seminar s-au aratat interesati de pregatirea unor proiecte care sa fie depuse pentru finantare la Autoritatea Fondului de Mediu. Unul dintre proiectele finalizate care va fi depus spre finantare se refera la folosirea surselor de energie regenerabila la o ferma agricola din comuna Aricestii Rahtivani. Autoritatea Fondului de Mediu are disponibili pentru finantarea proiectelor, pentru producerea energiei verzi, suma de 300 milioane euro pentru proiectele care vor fi incluse in sesiunea care se inchide in data de 27 noiembrie.

spot_img

Ultimele știri