ROMENVIROTEC: Managementul durabil al resurselor in contextul schimbarilor climatice

Ziua a treia a targului international de tehnologii de mediu, Romenvirotec, este dedicata managementului durabil al resurselor naturale (apa, sol, padure) si felului in care vremea si clima sunt afectate de schimabrile climatice. In acelasi timp, 101 expozanti din opt tari va asteapta cu cele mai noi echipamente pentru un mediu curat, la Complexul Expozitional Romexpo.

Ministerul Mediului organizeaza, incepand cu ora zece, mai multe conferinte pe temele mentionate mai sus: „Realizarea Planurilor de Management din Romania in conformitate cu cerintele Directivei Cadru Apa”, “Provocari privind realizarea infrastructurii de apa/apa uzata in conformitate cu cerintele UE”, „Protectia dig-mal prin impaduriri in zonele inundabile”, „Starea resurselor de ape subterane din Romania in scopul unei exploatari durabile”, „Schema Directoare – instrument de aplicare in practica romaneasca a conceptului de dezvoltare durabila a resurselor de apa”, „Imbunatatirea Managementului Resurselor de Apa in Bazinul Mures – Proiect Finantat prin Mecanismul de Finantare EEA Grants”, „Proiectul ‘Controlul Integrat al poluarii cu nutrienti’”, „Proiectul ‚Estimarea riscului la inundatii adaptata diversilor utilizatori din lunca inundabila a Dunarii’ – DANUBE FLOODRISK”.

Dupa ora 14, conferintele vor avea ca tema principala vremea si clima in Romania. Astfel, vor avea loc prezentarile „Vremea si clima in Romania si in lume”, „Schimbarile climatice si impactul asupra mediului”, „Cum va fi afectata Romania de schimbarile climatice”.

Printre noutatile de anul acesta ale targului se numara sistemul de colectare destinat publicului, prin containerul Colt Verde, masinile pentru reciclarea cablurilor electrice si a deseurilor de echipamente electrice si electonice (DEEE) si participarea Ambasadelor Marii Britaniei si a Austriei.

3% mai multi expozanti

Copiii au anul acesta o sectiune dedicata lor: Coltul micului ecologist, unde cei mici se vor putea imprieteni cu notiuni legate de protectia mediului. In plus, organizatorii pregatesc un concurs de desene pe asfalt si proiectii de mini-documentare pe teme ecologice. La Romexpo se va initia si o noua etapa a programului Marea Debarasare, destinat colectarii de DEEE-uri.

Cele 101 firme participante la targul de mediu provin din Romania, dar si din alte sapte tari europene: Austria, Danemarca, Franta, Germania, Italia Marea Britanie si Olanda. Numarul companiilor a crescut cu 3% fata de editia precedenta, iar procentul firmelor din afara tarii este de 45%.

Principalele domenii care vor fi prezentate anul acesta sunt prevenirea poluarii aerului si apei, protectia solului, prevenirea poluarii fonice, reciclarea deseurilor, salubrizarea, tehnologii de masurare si control, sanatatea si siguranta muncii, managementul resurselor de energie neconventionala si protectia impotriva inundatiilor.

Foto: Green Report / Anita Vizireanu

spot_img

Ultimele știri