Proiect pentru protejarea patrimoniului arheologic din Bucsani, Giurgiu

Muzeul National de Istorie a Romaniei anunta lansarea proiectului ’Protejarea patrimoniului cultural national imobil al microzonei Bucsani’, avand ca scop reconsiderarea patrimoniului cultural preistoric si protejarea fizica a statiunilor eneolitice din microzona Bucsani, judetul Giurgiu.

Initiatorii proiectului, care se desfasoara in perioada martie-septembrie 2008, isi propun sa intocmeasca documentatia necesara pentru fiecare statiune arheologica in parte, pentru ca acestora sa li se confere statutul de monumente istorice.

Un alt obiectiv al proiectului, al carui concept a fost realizat de coordonatorul Catalin Bem impreuna cu experti ai Retelei Nationale a Muzeelor din Romania, este aceea de a face activitatea arheologica mai accesibila publicului larg, in urma tiparirii unei brosuri care va prezenta atat preocuparile stiintifice, cat si detalii despre viata arheologului, ce nu pot fi cunoscute din articole si tratate de specialitate.

Derularea proiectului este posibila datorita finantarii nerambursabile obtinute de la Administratia Fondului Cultural National.

Sapaturile si cercetarea arheologica in Bucsani au inceput in anul 1998 sub coordonarea lui Catalin Bem si au fost concretizate prin studii pluridisciplinare – arheologice, arheozoologice, geomorfologice, sedimentologice etc. – ilustrate prin articole de popularizare si de specialitate aparute in diverse publicatii locale sau nationale.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri