Un motan a devenit fosforescent dupa ce cativa cercetatori americani au efectuat asupra lui un experiment care ar putea conduce la depistarea unui tratament impotriva unor boli, precum fibroza chistica, informeaza Daily Mail.
Oamenii de stiinta de la Centrul de cercetare a speciilor pe cale de disparitie Audubon, din New Orleans, au modificat genele unui motan in cadrul unui experiment care ar putea conduce la depistarea unui tratament impotriva fibrozei chistice.
Motanul, care a fost botezat "Domnul gene verzi", arata ca o pisica normala in timpul zilei, dar pus intr-o camera obsucra, cu o lumina ultravioleta aprinsa, acesta radiaza o lumina puternica verde.
Prin acest experiment, cercetatorii au testat posibilitatea introducerii unei gene in codul genetic al unei pisici fara a o afecta. Gena a fost introdusa in structura AND-ului pisicii si nu are niciun efect negativ asupra sanatatii acesteia, potrivit oamenilor de stiinta.
Pentru a demonstra ca gena respectiva se va fixa exact in locul banuit de specialisti, acestia au atasat-o de o alta gena, care straluceste. Gena fluorescenta se ataseaza de gena fibrozei chistice, ajutand in acest fel la o detectare mai usoara a ei. Scopul final al acestui experiment este producerea unei gene care sa trateze fibroza chistica.