Primăria S5, cu cea mai mică rată de colectare din București, nu a depus nicio cerere de finanțare pentru insule ecologice digitalizate prin PNRR

Primăria Sectorului 5, condusă de primarul interimar Constantin Melnic (PSD), nu a depus nicio cerere de finanțare pentru implementarea de insule ecologice digitalizate prin PNRR, în prima etapă de programului lansat de Ministerul Mediului. 

Răspunsul a venit chiar din partea reprezentanților UAT-ului, la solicitarea Green Report.

Ministerul Mediului a anunțat că a aprobat 167 de cereri de finanţare în cadrul apelului de proiecte pentru construcţia de insule ecologice digitalizate, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) 2020-2026, adică 8.395 de insule în toată țara.

Celelalte primării din Capitală au depus proiecte pentru 265 de insule, dar județele cu cele mai multe solicitări aprobate sunt Hunedoara, Constanța și Cluj, fiecare având peste 450 de insule solicitate.

Potrivit Primăriei Sectorului 5, în decursul anului 2021 a fost colectată selectiv o cantitate de 5.136,46 tone de deșeuri dintr-o cantitate totală colectată de 105.546,52 tone.

În anii trecuți, potrivit datelor obținute de Green Report de la autorități, Primăria Sectorului 5 s-a aflat pe ultimele locuri la colectarea selectivă în rândul primăriilor din București – cu rate de colectare de 2,43% în 2020 și 4,8% în 2021.

În sectorul 5, societatea 3R Green SRL este operatorul care sortează fracția uscată din pubelele stradale, în spațiile proprii, având contract cu S.C Salubrizare Sector 5 SA, societatea delegată de către Sectorul 5 pentru prestarea serviciului de salubritate.

Potrivit Primăriei, numărul total de asociații de proprietari / locatari ce dețin contract de colectare deșeuri reciclabile (colectează separat) este de 980 reprezentând circa 60% din numărul total de contracte încheiate cu asociațiile de proprietari. Tariful actualizat printr-o hotărâre de consiliu local din 2020 este de 12,6745 lei cu TVA inclus, de persoană.

Pentru depozitele de deșeuri necontroale, Sectorul 5 al Municipiului București plătește către S.C Salubrizare Sector 5 S.A tariful de 362,33 lei/ tonă.

Pe același subiect: Peste 8 mii de insule ecologice digitalizate au fost aprobate. În ce județe vor fi cele mai multe?

România va fi împânzită de insule digitalizate de colectare și se va ști ce aruncă și cât aruncă fiecare cetățean

Prima sesiune de atragere de fonduri pentru construirea de insule ecologice digitalizate, lansata de Ministerul Mediului

spot_img

Ultimele știri