Retrocedarea Parcului Plumbuita, amanata pana in noiembrie

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pana pe 24 noiembrie judecarea dosarului privind revendicarea a patru hectare din parcul Plumbuita, din cauza protestului magistratilor si grefierilor, informeaza un comunicat al Primariei sectorului 2, citat de Agerpres.

Peste 2.000 de oameni au dat semnaturi pentru sprijinirea demersului administratiei publice locale a sectorului 2 de aparare a zonelor verzi si interzicerea construirii de "betoane" in locul lor.

"Traim intr-o capitala tot mai aglomerata, o capitala care se sufoca intre blocuri, o capitala unde sanatatea locuitorilor si mai ales a celor mici este pusa in pericol de nivelul de poluare crescut. De aceea, fiecare coltisor de verdeata este pretios si cu atat mai mult o zona cum este cea a Parcului Plumbuita, unde zeci de mii de bucuresteni pot sa scape de agitatia cotidiana si unde mii de copii vin cu parintii si bunicii lor sa se joace si sa respire aerul curat de care au atata nevoie pentru a creste sanatosi si frumosi", a declarat, conform comunicatului, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu.

Terenul cu o suprafata de patru hectare a fost castigat printr-o decizie a instantei de catre trei persoane, insa Primaria Sectorului 2 in urma unor verificari sustine ca parcela retrocedata nu respecta fostul amplasament.

Ontanu a afirmat ca pe acel teren urmeaza sa fie ridicat un cartier de vile. Primarul sustine ca s-a ajuns in situatia ca "rechinii imobiliari" sa fie la un pas de a pune mana pe patru hectare din Parcul Plumbuita din cauza nepasarii Primariei Municipiului Bucuresti, care nu a sustinut cauza bucurestenilor in instanta, absentand in mod repetat de la infatisarile stabilite in procesul privind retrocedarea Parcului Plumbuita.

De asemenea, Ontanu precizeaza ca a cerut Primariei Capitalei informatiile si documentele privind regimul juridic al terenului pe care este amenajat Parcul Plumbuita.

"Ca urmare, am solicitat Primariei Municipiului Bucuresti comunicarea documentatiei de expropriere, respectiv a informatiilor concrete despre lista proprietarilor expropriati, a modalitatilor de efectuare a platilor acordate cu titlu de despagubiri, precum si a oricaror alte inscrisuri ce puteau sustine titlul statului asupra Parcului. Din nefericire, Primaria Municipiului Bucuresti a raspuns superficial, punandu-ne la dispozitie documente fara o relevanta majora si, in unele cazuri, chiar date eronate", a afirmat Ontanu, solicitand totodata municipalitatii sa isi ia in serios datoria pe care o are de a servi interesele cetatenilor Capitalei, aparandu-le dreptul de a trai intr-un mediu curat si de a respira un aer nepoluat.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri