Branza de burduf cu busuioc, cascaval cu piper, pastrama de curcan si de rata, paine de casa cu masline, nuca sau tarate ii asteapta in acest weekend pe bucuresteni in cadrul Targului Taranului. Evenimentul are loc sambata intre 9.00-17.00 si duminica intre 9.00-14.00, la ARK Bursa Marfurilor, in Calea Rahovei-Uranus.
Produsele traditionale pot fi servite cu tarie de la Florescu, adica tuica palita si palinca de la Chise, precum si vinuri ecologice de la Domeniile Franco-Romane.
“Ceea ce vrem sa oferim este hrana, o poveste despre istorie si identitate, despre cultura si sanatate, pamant si viitor. Placerea de a manca alaturi de ceilalti, cunoastere si valori. Educarea gusturilor”, anunta organizatorii.
Evenimentul este sustinut de Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor si Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman. Astfel, in cadrul targului va fi deschis atelierul culinar „La ciorbarie”, unde se vor servi doar supe si ciorbe, si un Centru de informare Slow Food, cu gemuri, sucuri, serbeturi si dulceturi din toata tara.