Parlamentul Verde: Dezbateri despre apa si canalizare, joi la Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului, o cladire care consuma cat un oras, a fost gazda unor discutii pe tema sistemelor eficiente de alimentare cu apa pentru reducerea pierderilor pe retea, de inlocuire a conductelor si de recirculare a apei, care sa o transforme intr-o cladire cu o amprenta minima asupra mediului.

Pe hartie, Palatul Parlamentului consuma anual 500.000 de metri cubi de apa. Factura se ridica la circa jumatate de milion de euro. Care este consumul real al imobilului? Cat reprezinta pierderile neinregistrate de apa?

Dezbaterea a reunit reprezentanti oficiali ai administratiei imobilului, ai companiilor din domeniu si ai societatii civile, sub egida doamnei Sulfina Barbu, Presedinte al Comisiei de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic. Acestia au discutat cifrele actuale ale consumului si risipei de apa si a retelei de canalizare din Palatul Parlamentului. Solutiile tehnice care pot fi implementate pentru limitarea consumului si statii de epurare a apei in interiorul Palatului Parlamentului au fost expuse in cadrul conferintei.

Despre Infrastructura imobilului Palatului Parlamentului a vorbit Alexandru Tanase, Director Departament Tehnic, Camera Deputatilor, iar posibilitatile de finantari publice prin programul POS Mediu au fost prezentate de Silviu Stoica, Director General al Directiei de Management a Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Mediului.

Reprezentanti ai Apa Nova Bucuresti, Saint Gobain Conducte si Danex Consult SRL au prezentat solutiile lor pentru eficientizarea consumului de apa din Palat.

Conferinta Apa si Canal, care a avut loc joi, 25 iunie, este ultima dintr-o serie de trei evenimente din cadrul proiectului "Parlamentul Verde" – Palatul Parlamentului isi reduce amprenta de carbon. Primele doua conferinte au avut ca teme energia si deseurile si Consumabilele.

Proiectul “Parlamentul Verde” are ca scop eficientizarea, reducerea consumului de energie, apa, consumabile si reducerea cantitatii de deseuri produse de cladirea cu cea mai mare amprenta de carbon din tara. Implementarea unui set de actiuni pentru inverzirea cladirii, un program de informare a angajatilor Palatului Parlementului si a demnitarilor si demararea primului audit energetic pentru cladire.

Mai multe detalii despre proiectul Parlamentul Verde gasiti pe www.greenrevolution.ro.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri