Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) va demara in cel mult o luna lucrarile la cel mai mare aquapark din tara, care va fi amplasat in Parcul Tineretului si va ocupa cinci hectare, a anuntat directorul general al Administratiei, Radu Popa, intr-o conferinta de presa.
Startul lucrarilor va fi dat imediat dupa obtinerea ultimei autorizatii de constructie, pe care ALPAB spera sa o obtina in cel mult o luna.
Potrivit directorului general al ALPAB, este vorba despre un parteneriat public-privat pentru valorificarea unei zone neutilizate din Parcul Tineretului. Aquapark-ul va avea o suprafata de cinci hectare s va fi realizat 100% dintr-o investitie privata care se ridica la 25 de milioane de euro. Complexul va cuprinde zone de agrement si relaxare, bazine de inot, un patinoar, un centru de fitness, spatii verzi si o sera cu plante tropicale.
„In zona exista numai vegetatie spontana, dar daca se va defrisa, acest lucru se va face in conditiile legii, iar pentru un copac taiat vor fi plantati zece”, a declarat Radu Popa. El a precizat ca arborii plantati in compensatie vor fi platani.
Lucrarile ar urma sa fie finalizate in cel mult 200 de zile, au mai adaugat reprezentantii ALPAB.
”Inflorire” economica la ALPAB
Activitatea economica a ALPAB pare infloritoare, in ciuda crizei si anchetelor jurnalistice si judecatoresti din ultimii ani. Potrivit directorului Radu Popa, Administratia ar putea beneficia anul acesta de fonduri de peste 300.000 de lei de la bugetul municipalitatii, adica dublu fata de suma obtinuta in anul 2009. Reprezentantii institutiei sustin ca veniturile ALPAB au crescut de 12 ori fata de anul precedent, fondurile fiind obtinute din activitati de agrement si din inchirierea spatiilor.
Una dintre afacerile care au sporit fondurile Administratiei a fost majorarea contractului de inchiriere a Clubului Francez de la 2.000 de euro/luna la 22.700 de euro/luna. In plus, din recuperarea creantelor aparute in urma neindeplinirii obligatiilor contractuale ale agentilor economici care isi desfasoara activitatea in parcuri, ALPAB a recuperat 70% dintr-un total de zece miliarde de lei.
Un alt proiect aproape finalizat de ALPAB este montarea controversatelor ceasuri de aur in parcurile bucurestene. Potrivit reprezentantilor Administratiei, achizitionarea celor zece orologii, reprezentand o investitie de 30 de miliarde de lei, este o afacere, deoarece dispozitivele beneficiaza de garantie pe 50 de ani. ”S-ar putea ca multi dintre noi sa nu mai traim cand va expira perioada lor de garantie”, a apreciat directorul Radu Popa. In ceea ce priveste sansele ca ceasurile sa fie afectate de poluarea din atmosfera, caz in care garantia si-ar pierde valabilitatea, Popa a precizat ca acestea vor fi amplasate in locuri ”in care mediul nu este atat de coroziv”.
Text de Raluca Petrescu
Foto: ALPAB