Planul de management al Parcului Natural Bucegi, în procedură de avizare

Planul de managemnt al Parcului Natural Bucegi se află în procedură de avizare și a parcurs procedura evaluării de mediu, au precizat, pentru Green Report, reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

„În privința planului de management al Parcului Natural Bucegi, vă informăm că acesta a fost elaborat, fiind o formă revizuită a planului de management aprobat prin H.G. 187/2011. Proiectul planului de management este în prezent în procedura de avizare și a parcurs procedura evaluării de mediu, aceasta finalizându-se cu decizia etapei de încadrare nr. 83/11.09.2017, emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița, valabilitatea deciziei respective fiind reconfirmată prin adresa 1841/06.02.2020”, au explicat reprezentanții Romsilva.

Aceștia au mai precizat că Rezervația Naturală Abruptul Prahovean, înființată prin Legea 5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național, cu o suprafață de 3.478 hectare, este menționată ca atare în proiectul planului de management.

Încă nu s-a formulat recursul pentru oprirea tăierilor în Abruptul Prahovean

Direcția Silvică Prahova nu a formulat recurs în urma deciziei unei instanțe de a opri tăierile de păduri de pe Abruptul Prahovean, deoarece până în prezent nu i s-a comunicat hotărârea primei instanțe.

„Precizăm că termenul pentru recurs este de 15 zile de la hotărârea primei instanțe”, au mai spus reprezentanții Romsilva.

La începutul lunii ianuarie 2021, Agent Green a anunțat că Tribunalul București a oprit tăierile de păduri de pe Abruptul Prahovean al munților Bucegi aflate în proprietatea familiei regale. Organizația s-a judecat în instanță în regim de urgență cu firma de exploatare și cu Romsilva, prin Ocolul Silvic Azuga.

Decizia Tribunalului București

Agent Green a atras atenția asupra distrugerii deliberate și ilegale a pădurilor seculare adăpostite în Valea Cerbului din Parcul Natural Bucegi încă din luna mai, dar exploatările au continuat, deși potrivit SUMAL, autorizația era expirată de la 30 aprilie.

spot_img

Ultimele știri