Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Plan de gestionare a deseurilor la Mehedinti

Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Mehedinti, Dan Mihai Budu, a declarat miercuri ca in judet au demarat actiunile de implementare a planurilor de gestionare a deseurilor stabilite in directivele Uniunii Europene.

El a aratat ca pana la aceasta data APM Mehedinti a autorizat functionarea a sase agenti economici specializati in activitati de colectare a deseurilor urbane, iar in municipiul resedinta de judet – Drobeta-Turnu Severin – s-au amenajat 77 de puncte de colectare selectiva a deseurilor de hartie, mase plastice, peturi si sticla, la care sunt arondate 22 de asociatii de locatari.

"In perioada care urmeaza, APM, alaturi de autoritatile administratiei publice locale si alte institutii implicate in reducerea poluarii mediului, va actiona pentru atenuarea impactului deseurilor asupra sanatatii publice. Deocamdata, in Mehedinti sunt cinci depozite urbane si 128 de spatii rurale destinate depozitarii deseurilor comunitare care nu sunt conforme si care trebuie inchise pana in anul 2010" , a precizat Dan Budu.

In opinia directorului Budu, actiunile care urmeaza sa fie promovate in domeniul gestionarii deseurilor se vor implementa in baza planului regional de gestionare a deseurilor elaborat pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia, cu asistenta tehnica europeana si finantare prin Programul Phare cu circa 1,7 milioane euro.

"Pentru realizarea obiectivelor de reducere a efectului deseurilor asupra mediului inconjurator am dispus ca toate autoritatile sa contribuie la constientizarea populatiei privind aceasta prioritate, sa dezvolte un sistem informational de management al deseurilor si sa imbunatateasca sistemul de colectare, transport, selectare si neutralizare a acestora", a afirmat Budu.

Potrivit sursei citate, in judetul Mehedinti, in perioada care urmeaza, se studiaza oportunitatea construirii unor statii de colectare-sortare-compostare a deseurilor menajere, a unor instalatii de reciclare care sa asigure transferul acestora la capacitate in depozitul ecologic, investitie in curs de derulare, a carei valoare se ridica la 10 milioane euro.

spot_img

Ultimele știri