Incendiul de la Petromidia nu are urmari asupra mediului

La instalatia de polietilena a Societatii Petromidia – Navodari nu s-au inregistrat depasiri si nici cresteri ale valorilor normale indicatorilor toxici dupa incendiul din 5 noiembrie, informeaza Agerpres.

Potrivit unui raport transmis, vineri, Ministerului Mediului de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta (APMC), autolaboratorul APM Constanta s-a deplasat de urgenta la locul incendiului, efectuand masuratori asupra calitatii aerului, pentru indicatorii NO2, NOx, CO, SO2. ‘Ca urmare a analizelor s-a determinat ca nu s-au inregistrat depasirii si nici cresteri ale valorilor normale’, este concluzia analizelor.

Masuratorile s-au efectuat intre orele 1,00 – 6,00, in zona Poarta 2 Rompetrol, la limita incintei industriale, la aproximativ 100 metri de instalatia afectata, iar directia predominanta a vantului a fost catre mare. In zonele locuite in care ar putea exista un potential impact al activitatii Rompetrol sunt in functiune doua statii automate de monitorizare a calitatii aerului, in centrul orasului Navodari (CT6), respectiv in zona Navodari Tabara (CT3), valorile inregistrate la aceste statii atat in timpul noptii, cat si la ora actuala fiind cele obisnuite, mult sub limitele admise, se noteaza in comunicatul de presa.

Conform specialistilor APMC, monitorizarea va fi continuata prin statiile fixe, ‘iar odata cu modificarea conditiilor prezente, care sunt stabile atat din punct de vedere meteorologic, cat si tehnologic (ardere mocnita a prafului de polietilena), autolaboratorul va fi trimis din nou pe teren’. In seara zilei de 5 noiembrie, la ora 22,30, instalatia de polietilena de joasa presiune a societatii Rompetrol Petrochemicals Navodari a luat foc prin aprinderea pulberii de polietilena, la o inaltime de peste 20 de metri.

In urma incendiului, doi muncitori de 30 si 35 de ani au murit, iar un altul a fost grav ranit, acesta din urma suferind arsuri pe aproape 50 la suta din suprafata corpului. Sase autospeciale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea si cele ale unitatii de pompieri din cadrul rafinariei au intervenit pentru stingerea incendiului. Potrivit pompierilor, focul a fost localizat dupa aproape doua ore de la izbucnirea lui, stabilindu-se ca nu mai exista riscul ca flacarile sa se extinda la alte instalatii sau sa se produca o explozie.

Foto: Green Report

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri