Petrom a sarbatorit finalizarea Parcului Lunca Florilor

Dupa numai doua luni de lucrari, proiectul de reabilitare din Parcul Lunca Florilor, in care Petrom a investit circa 400.000 de euro, a fost finalizat. Pentru a sarbatori acest eveniment din cadrul programului „Respect pentru viitor” si pentru a intampina cu fast Sarbatorile, compania a organizat luni o petrecere la care au participat cu mic, cu mare, locuitorii din zona parcului.

Potrivit reprezentantilor Petrom si a membrilor ADP, copiii si parintii acestora au aratat un respect foarte mare fata de noile amenajari din parc prin implicarea lor in calitate de voluntari si, spre uimirea tuturor, niciun element nu a fost furat, asa cum s-a intamplat in spatiul verde din fata Casei Presei. Surpriza este cu atat mai mare cu cat comunitatea din zona in care a fost amenajat Parcul Lunca Florilor este una foarte saraca.

„Acest proiect nu a fost realizat doar de Petrom si ADP. El a evoluat prin materializarea unui adevarat dialog dintre primarie, comunitate – care desi este mica si simpla, a reactionat extraordinar de bine -, angajatii Petrom si constructorii. Este realmente un parteneriat si nu o simpla sponsorizare. Ne-am saturat sa vedem ca cineva face si altcineva distruge, de aceea vom continua sa comunicam cu locuitorii si sa monitorizam parcul constant”, ne-a spus directorul CSR Petrom, Mona Nicolici. Aceasta a adaugat faptul ca, potrivit contractului cu primaria sectorului 2, timp de cel putin 5 ani compania Petrom va raspunde de acest parc si nimic nu va fi modificat fara acordul ei.

Reprezentantii ADP au mai spus ca la inceputul anului se vor stabili si parteneriatele prin intermediul carora va fi intretinut parcul, care pana acum doua luni arata ca o groapa de gunoi.

„Lunca Florilor” poarta o amprenta futuristica din punctul de vedere al materialelor de constructie folosite si din punctul de vedere al viziunii promovate: un viitor al energiilor regenerabile, ne spune Ioana Petrache, proiectantul parcului. Acesta reprezinta un cadru pentru simboluri ale energiilor alternative precum panouri solare – care genereaza energie pentru felinarele amplasate in parc – sau sisteme tehnologice pentru recircularea apei.

Foto: Green Report

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri