Peste 450 de copaci plantati intr-o localitate timiseana

Peste 450 de arbori si arbusti au fost plantati in cursul lunii noiembrie in localitatea Utvin, din judetul Timis in cadrul unei campanii de plantare organizata de compania Smithfield Prod.

Sub umbrela proiectului Fundatiei PRAIS, "Milioane de oameni, Milioane de copaci", realizat in parteneriat cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si Garda Nationala de Mediu, angajatii abatorului Smithfield Prod au plantat copaci jurul fabricii si in localitatea invecinata abatorului. Acest proiect a beneficiat la nivel local de sprijinul Primariei din Sanmihaiu Roman si al Scolii Generale din Utvin.

"Smithfield Prod a participat la acest proiect, atat cu resurse umane, cat si materiale deoarece credem ca este vremea ca fiecare din noi sa facem ce ne sta in putinta pentru a proteja mediul inconjurator. Vrem sa transmitem pe aceasta cale un mesaj de responsabilizare pentru toate companiile care pot contribui astfel la protectia mediului", a declarat Morten Jensen, Presedinte si CEO al Smithfield Prod.

Acest proiect a avut si o componenta educativa, profesorii si educatorii din Utvin au explicat in cadrul orelor de curs care este importanta protectiei mediului. "Am plantat copacii impreuna cu cei 200 de copii din Utvin. Am dorit ca acest mesaj sa fie transmis si in sanul familiilor, si de aceea fiecare copil a primit din partea Smithfield Prod cate un pom fructifer pe care sa il planteze alaturi de cei apropiati", a mai precizat Morten Jensen.

Participantii la proiectul Smithfield Prod – "Milioane de oameni, Milioane de copaci" au primit, fiecare, la sfarsitul actiunii de plantare, cate o diploma de onoare.

"Milioane de oameni, Milioane de copaci"este o miscare nationala de plantari de arbori si plante, un program educational si de protectie a mediului inconjurator.

Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de procesare de 600 de capete pe ora, fiind situat pe locatia fostului COMTIM, in judetul Timis. Valorile Smithfield Prod sunt responsabilitatea fata de mediul inconjurator, siguranta alimentara, intelegerea specificului local si sprijinul comunitatii locale in care isi desfasuara activitatea, dezvoltarea continua a tehnologiilor folosite si crearea unui mediu de lucru placut angajatilor.

spot_img

Ultimele știri