Ministerul Agriculturii estimeaza, pentru acest an, o productie de legume ecologice de 3.500 de tone, cu 22,8% mai mare fata de anul trecut, cand au fost obtinute circa 2.850 de tone. Astfel, anul acesta, productia se va ridica la circa 15 mil. lei, dupa ce, in 2008, valoarea productiei a fost de 13 mil. lei.
De asemenea, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn, suprafata cultivata cu legume ecologice a crescut anul acesta cu 15,7%, la circa 300 de hectare, comparativ cu 2008, cand aceasta a fost de 259,27 hectare. In 2009 s-au cultivat 130 de hectare de mazare si fasole pastai, 20 de hectare de tomate, 20 de hectare de ardei si 10 hectare de vinete. In plus, au mai fost cultivate 30 hectare de bulboase, 35 hectare de radacinoase, 10 ha verdeturi si 50 de hectare de alte specii.
Citeste articolul in Curierul National.
Foto: gethealthywithcarol.com