Curatenie generala intr-o padure din Cluj

Cinci hectare din padurea Hoia din Cluj au fost ecologizate si dotate cu pubele ecologice si pancarte de semnalizare in cadrul proiectului „Cot la Cot pentru Hoia”, propus de Fundatia Estuar – Centrul Social Cluj.

Peste 10 metri cubi de deseuri s-au colectat in urma acestei actiuni in care s-au implicat 100 de voluntari.

Proiectul „Cot la Cot pentru Hoia” a avut si o componenta educationala ce a constat in organizarea de seminarii pe tema protectiei mediului, cercuri de discutii la care au participat membrii comunitatii clujene: autoritati locale, studenti si persoane cu dizabilitati care primesc asistenta in cadrul Fundatiei Estuar.

„Proiectul Cot la Cot pentru Hoia a avut ca obiective ecologizarea Padurii Hoia si integrarea in comunitate a adultilor cu dizabilitati. Am atins cele doua scopuri initiale si am demonstrat ca vointa fiecaruia depaseste diferentele si barierele sociale, impreuna suntem mai puternici, creativi, inovatori”, a declarat Alice Farcas, voluntar in cadrul Fundatiei Estuar Centrul Social Cluj si initiatoarea proiectului.

De asemenea, din sticlele din plastic adunate din padure se va construi un glob pamantesc ce va fi instalat intr-o zona a padurii preferata de turisti, cu scopul de a atrage atentia asupra necesitatii respectarii si protejarii naturii.

Proiectul ecologizarii padurii Hoia a fost sprijinit de compania Rompetrol, prin programul national “Impreuna pentru fiecare”.

“Prin programele de responsabilitate sociala, Grupul Rompetrol se implica activ in dezvoltarea durabila a societatii in care isi desfasoara operatiunile. Proiectele din domeniul protectiei mediului, pe langa activitatile de ecologizare, isi propun sa schimbe atitudinea comunitatii, sa o educe in spiritul protejarii naturii”, a declarat Oana Nastase, director de comunicare al Grupului Rompetrol.

Foto: Green Report

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri