Sobolani mari cat o pisica, broaste cu colti si pesti care grohaie, toate au fost descoperite de o echipa de cercetatori intr-o lume pierduta. Alte cateva zeci de specii le-au ridicat semne de intrebare oamenilor de stiinta.
Mai multi cercetatori de la BBC care au pornit in cautarea unor noi specii de animale au crezut ca sunt protagonistii unui film horror atunci cand au ajuns pe o insula indepartata din Papua Noua Guinee. Oamenii de stiinta au descoperit in apropierea unui vulcan mai multe specii de animale, care mai de care mai bizare.
In lumea pierduta din Papua Noua Guinee, asa cum a fost denumita de catre membrii echipei, cercetatorii au descoperit, printre altele, sobolani mari cat o pisica, broaste cu dinti si pesti care grohaie. Sobolanii au peste 81 de centimetri in lungime si cantaresc 1,3 kilograme.
Noul mamifer, care traieste in scorburile copacilor, are blana bogata, iar daca ar fi sa ne ghidam dupa dantura putem spune ca are o dieta vegetariana.
Expeditia a fost condusa de alpinistul Steve Backshall, cameramanul Gordon Buchanan (specializat in viata animalelor salbatice) si de cercetatorul George McGavin.
Buchanan a fost primul la fata locului atunci cand un membru al tribului local Kasua a descoperit sobolanul imens.
“Este unul dintre cei mai mari sobolani din lume. Este un sobolan adevarat inrudit cu cei pe care ii vedem in marile orase, doar ca mult mai mare. Este la fel de mare precum o pisica”, a spus dr. Kristofer Helgen, membru al echipei de cercetatori.
Alaturi de sobolanul gigant au mai fost descoperite alte 16 specii de broaste, o specie noua de soparla, cel putin trei specii de pesti, 20 de insecte si paianjeni si o posibila noua specie de liliac. Omida cu par lung si speciile de pasari absolut bizare, alaturi de broaste cu dinti si pesti care grohaie, sunt alte descoperiri ale lumii pierdute din Papua Noua Guinee.
Toate acestea urmeaza sa fie studiate si fiecare dintre ele va primi un nume si un bine meritat loc intr-un eventual top al celor mai ciudate animale din lume.