Cel mai recent raport realizat de International Fund for Animal Welfare (IFAW) arata ca, in 2008, turistii au platit 1,5 miliarde de euro pentru a vedea balene in mediul lor natural de viata.
International Fund for Animal Welfare (IFAW), asociatie care, printre altele, lupta pentru stoparea si prevenirea cruzimii fata de animale, a prezentat recent un raport care demonstreaza ca balenele sunt mult mai valoroase vii decat moarte, transmite AFP.
Vacantele personalizate costa chiar si mii de euro, asta in functie de zona, insa turistii care vor sa vada balene in libertate sunt nevoiti sa scoata ceva bani in plus fata de pretul platit initial. Astfel, s-a dezvoltat o adevarata industrie, care in anul 2008 a adus, la nivel global, incasari de 1,5 miliarde de euro.
Raportul a fost prezentat in cadrul unei conferinte a IFAW care avea ca scop stoparea si prevenirea comertului cu animale marine.
“In timp ce guvernul incearca sa decida daca sa stopeze sau nu vanatul de mamifere marine, turistii ne arata ce este de facut”, a spus Patrick Ramage, director de programe in cadrul IFAW.
In 2008, mai mult de 13 milioane de oameni din 119 tari au decis sa iasa in largul oceanelor pentru a urmari balenele in libertate.
Inclinatia oamenilor pentru astfel de activitati a dus chiar si la crearea unor noi locuri de munca. In ziua de azi, aproximativ 13.200 de oameni (la nivel global) lucreaza in “noua industrie”.
Cei prezenti la conferinta au explicat cum acelasi lucru se intampla si cu delfinii, iar concluzia a fost una singura: “Oamenii sunt din ce in ce mai fascinati de mamiferele marine. Ele trebuie mentinute in viata”.
Australia, una dintre tarile care se opun comertului cu mamifere marine, intra deseori in conflict cu Japonia, una dintre tarile care considera acest lucru ca fiind parte din traditie. Japonezii omoara anual peste 1.000 de balene.
The International Fund for Animal Welfare are ca scop imbunatatirea conditiilor in care animalele salbatice traiesc si protejarea acestora, prevenirea cruzimii si abuzului fata de animale si incurajarea salvarii animalelor la nivel global. De la stoparea comertului cu elefanti si pana la salvarea unor specii de balene care sunt pe cale de disparitie, IFAW incearca sa gaseasca solutii care sa vina atat in beneficiul animalelor, cat si in cel al oamenilor.