ALPAB vrea sa extinda parcul Herastrau

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti are in plan realizarea a trei proiecte: “Sistem de administrare electronic (e-administrare ALPAB), “Amenajare Parc Ghencea” si “Extindere si reabilitare parc Herastrau”, se anunta intr-un comunicat de presa.

Astfel, ALPAB a depus trei cereri pentru a obtine fonduri neramburasabile din programele administrate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Administratia Fondului pentru Mediu.

“Aceste proiecte vor insemna pentru bucuresteni un castig atat in comunicarea cu structurile din administratia locala implicate in actul decizional, cat si un castig in ceea ce priveste spatiile verzi amenajate si gestionate, astfel incat sa punem la dispozitia cetateanului cat mai multe zone de recreere moderne in parcurile pe care le administram”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

Valoarea totala a proiectului “Sistem administrare electronic (e-administrare ALPAB)” este de 6.426.000 lei (inclusiv TVA), din care suma de 5.238.000 lei, va fi asigurata din fonduri nerambursabile accesate in cadrul programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”. In cadrul acestui proiect se va crea o platforma e-internet de comunicare si monitorizare, care va fi folosita pentru accesarea ulterioara a altor fonduri din programele A.F.M .

Pentru proiectul “Amenajare Parc Ghencea” valoarea totala a investitiei se ridica la 2.459.247 lei, iar 2.000.000 lei vor fi alocati din fonduri nerabursabile. In parcul de 8 hectare vor fi amenajate atat spatii recreative, cat si zone special amenajate pentru practicarea sportului.

Valoarea totala a celui de-al treilea proiect, "Extindere si reabilitare Parc Herastrau", este de 2.501.957, 15 lei pentru care va fi alocata suma de 1.500.000 lei din fonduri nerambursabile. Se vor avea in vedere marirea cu 3.500 mp a parcului si se vor realize lucrari de reabilitare in zona Insula Trandafirilor; a circuitului pietonal; iluminarea obiectivelor panouri fotovoltaice.

Implicarea ALPAB in cele trei proiecte cu finatare neramburasabila s-a realizat pentru a veni in intampinarea directivei europene cu privire la marirea spatiului verde pe cap de locuitor si pentru a institui o platforma de comunicare necesara elaborarii unui Plan Integrat de Dezvoltare Urbana pas initial absolut necesar pentru accesarea viitoare a fondurilor neramburasbile, destinate a indeplini directiile de dezvoltare si modernizare a parcurilor trasate de hotararile Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Foto: albumdefamilie.ro

spot_img

Ultimele știri