Adevarul: Condimentele, „pesticide naturale“ in agricultura bio

Un grup de cercetatori au anuntat, dupa studii indelungate, ca plantele comune si un numar de condimente pot indeplini functia de „pesticide naturale“, potrivit BBC, citat de Green Report.

Oamenii de stiinta au studiat proprietatile rozmarinului, ale cimbrului, ale cuisoarelor si ale mentei si au descoperit ca fermierii pot lupta impotriva daunatorilor din agricultura cu ajutorul acestora.

Unele produse comerciale pe baza de condimente, ce au fost deja folosite de catre fermieri, s-au dovedit eficiente in protejarea recoltelor ecologice de capsuni, de spanac si de rosii.

Spre deosebire de insecticidele conventionale, cele pe baza de plante nu au nevoie de aprobari suplimentare pentru a fi folosite.

Dezavantajele constau insa in faptul ca se evapora mai repede si se degradeaza mai usor in lumina soarelui, fapt pentru care acestea trebuie aplicate mai des si in concentratii mai mari.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri