6 copaci plantati la unul defrisat in Capitala

De acum inainte fiecare defrisare in Capitala se plateste cu sase copaci plantati la un copac taiat, a declarat pentru Green Report Monica Nazare, director al Directiei de Protectie a Mediului. Aceasta este una dintre prevederile hotararii Consiliului Municipiului Bucuresti privind spatiile verzi, luate in aceasta saptamana.

Avizele pentru defrisarea spatiilor verzi vor fi date numai de Directia de Protectie a Mediului din cadrul municipalitatii. Prin urmare, persoanele care vor primi aprobare pentru a efectua defrisari sunt nevoite sa planteze sase arbori pentru fiecare copac taiat pe terenul propriu, spre deosebire de vechea hotararea care prevedea plantarea a doar patru arbori.

„Noi am luat aceasta hotarare tocmai pentru protejarea spatiilor verzi. Pentru noi era foarte necesar sa stabilim niste amenzi clare. Noi trebuie sa urmarim si aceste plantari in compensare. In vechea hotarare nu erau stipulate amenzile exacte in cazul nerespectarii prevederilor, de aceea toata lumea nu planta nimic in schimb”, a declarat Monica Nazare.

„Avem un obiectiv de a creste suprafata spatiilor verzi. Am luat aceste masuri si incercam sa le facem publice pentru ca toti oamenii sa inteleaga ce au de facut si de respectat si sa stie exact ce penalizari primesc pentru incalcare”, a mai aratat aceasta.

In conditiile in care nu pot fi plantati copaci pe terenul defrisat, plantarile compensatorii se vor face pe alte suprafete indicate de Administratia Lacuri si Parcuri din Bucuresti (ALPAB).

Noul proiect cuprinde atat prevederi clare cu privire la protectia mediului, cat si penalizarile acordate in urma nerespectarii acestora. Astfel, cei care incalca aceste regulie vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 300 si 1.000 de lei pentru persoane fizice si de 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Directorul Directiei de Protectie a Mediului a mai confirmat si anularea regulamentului ce permitea accesul a doar cinci persoane pe spatiul verde. Aceasta a explicat ca cetatenii au acces pe iarba in toate parcurile Capitalei, dar numai in zonele special indicate.

Prin urmare, la fiecare intrare in parcurile din Bucuresti vor exista panouri amenajate de catre administratorii parcurilor pe care vor fi indicate zone de interes precum cele pentru copii, zone unde se poate sta pe iarba, zone de agrement, unde se pot desfasura jocuri sportive, zone de odihna si cele cu pistele de bicicleta.

Proiectul aprobat de consilierii Capitalei va intra in vigoare dupa 20 deptembrie, a mai declarat, pentru Green Report, Monica Nazare.

Foto: mpinteractiv.ro

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri