O sută de companii care au devenit prosumatori și-au redus emisiile de CO2 cu 3 mii de tone anual

Peste 100 companii mici și mijlocii și-au diminuat facturile la energie cu până la 30%, alegând să-și asigure energia necesară activității cu ajutorul soluțiilor fotovoltaice oferite de E.ON și și-au redus emisiile de CO2, totodată. 

Sistemele fotovoltaice au puteri instalate între 17 și 258 kWp, în cadrul proiectelor E.ON fiind montate 35.722 de panouri. Împreună, acestea generează 13.860 MWh pe an și contribuie la reducerea emisiilor anuale de CO2 cu 3.000 de tone, potrivit unui comunicat al E.ON.

  • Sistemele PV au puteri instalate între 17 și 258 kWp;
  • Durata de viață este de 20-30 de ani;
  • Recuperarea investiției se realizează în 4-6 ani;
  • Au redus emisiile de CO2.

Pentru un sistem regenerabil, profitabilitatea investiției este cu atât mai mare cu cât cantitatea de energie utilizată la fața locului este mai mare. De aceea, cel mai important element este dimensionarea corectă a puterii instalației în funcție de profilul de consum.

Pentru un sistem bine proiectat, perioada de recuperare a investiției este de la 4 până la 6 ani. Corelat cu o durată de viață de 20-30 de ani reprezintă fără îndoială alegerea potrivită în actualul context.

Un sistem fotovoltaic cu putere instalată de 100 kWp produce minimum 110 MWh/an, ceea ce poate însemna o economie anuală la factura de energie de circa 110.000 lei. Amortizarea se face într-un termen scurt pentru o investiție în domeniul energetic, respectiv în aproximativ 4 ani.

Citește și: Interviu cu CEO-ul E.ON România, Volker Raffel: „Vrem să jucăm un rol de lider în tranziția energetică a României” 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri