O mamaliga din porumb modificat genetic, cadou de Sarbatori de la Greenpeace pentru Korodi

Greenpeace i-a oferit astazi ministrului Attila Korodi un platou cu o mamaliga etichetata cu mesajul "Atentie, poate contine OMG!", alaturi de un sac plin de alimente suspectate ca ar fi produse din organisme modificvate genetic. Reprezentantii ONG-ului spun ca prin aceasta actiune au vrut sa reproseze minstrului faptul ca nu si-a respectat promisiunea de a interzice importul si cultivarea de porumb MG in Romania, pentru a proteja sanatatea oamenilor si mediul inconjurator.

"Se pare ca pe domnul Korodi l-a furat euforia Sfintelor Sarbatori inainte sa isi termine treaba la Minister, de vreme ce in raportul anual prezentat ieri a lipsit rezolvarea problemei OMG . Desi argumentele pe care i le-am oferit pentru interzicerea OMG sunt cutremuratoare, situatia actuala demosntreaza ca Domnia sa nici nu s-a ostenit sa le dea citire. Acum, in al 12-lea ceas, domnul Korodi trebuie sa arate ca isi merita pe deplin fotoliul de Ministru al Mediului si sa ia masuri concrete inainte ca fermierii sa isi cumpere semintele pentru sezonul urmator. In caz contrar, se va face vinovat de poluarea cu porumbul obtinut prin experimente genetice periculoase ce ne va invada, de la anul, campiile si va sfarsi in mamaliga din farfuriile romanilor", a declarat coordonatorul campaniilor Greenpeace, Gabriel Paun.

Intrebat despre cum a intampinat mesajul Greenpeace de astazi, ministrul Korodi a declarat, pentru Green Report, ca actiunea a avut un fundament real si ca, intr-adevar, nici la sfarsitul acestui an nu s-a gasit un punct comun forte pe tema organismelor modificate genetic. Cu toate acestea, Korodi sustine ca nerezolvarea problemei nu a fost decizia sa: "Imi asum faptul ca nici anul acesta nu s-a rezolvat situatia OMG-urilor in Romania. Totusi, chiar daca, la prima vedere, pare ca aceasta decizie tine de noi, exista institutii mult mai puternice care vor lua o hotarare cu privire la OMG-uri. Eu cred intr-o Romanie in care organismele modificare genetic vor fi foarte strict reglementate."

Gabriel Paun precizeaza, insa, ca la sfarsitul toamnei acestui an, conducerea Ministerului Agriculturii s-a declarat in sfarsit sustinatoare a interzicerii porumbului MG, atata timp cat Ministerul Mediului va declansa procedurile legale necesare. In concluzie, reprezentantul Greenpeace il acuza pe ministru ca a esuat in asumarea raspunderii fata de romani, in ceea ce priveste OMG.

Foto: greenpeace.ro

spot_img

Ultimele știri