Negoiţă: Groapa de la Glina a fost închisă. Situaţie gravă cu privire la depozitarea gunoiului din Sectorul 3

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3 din Bucureşti, anunţă o „situaţie extrem de gravă” cu privire la depozitarea gunoiului ridicat de Direcţia Generală de Salubritate S3 şi că groapa de la Glina a fost închisă luni.

Primarul spune, de asemenea, că administratorul unui depozit ecologic pentru deşeuri situat în localitatea Vidra prezintă o serie de clauze „abuzive”.

Redăm mai jos mesajul primarului:

„Situaţie extrem de gravă în ceea ce ţine de depozitarea la groapă a gunoiului ridicat de Direcţia Generală de Salubritate S3 din sectorul nostru. Fără anunţ prealabil, luni, 18 februarie, groapa de gunoi de la Glina a fost închisă. Ca să nu întâmpinăm blocaje, am încercat să găsim urgent soluţii. Concret, am făcut demersuri pentru a putea încheia rapid, în mod corect şi adecvat, un contract de tratare şi depozitare a deşeurilor ridicate din sectorul 3, cu Eco Sud. Din păcate, condiţiile solicitate de către Eco Sud, administratorul unui depozit ecologic pentru deşeuri situat în localitatea Vidra, prezintă o serie de clauze abuzive, în sensul în care este imposibil să se poată vreodată respecta aceste impuneri de către vreun operator de salubritate”, spune primarul, pe Facebook.

El a precizat că a publicat aceste detalii pentru informarea cetăţenilor sectorului 3 şi pentru a face un apel către reprezentanţii Eco Sud de a încerca să găsească, „la masa discuţiilor”, o soluţie „optimă, corectă şi eficientă” pentru ambele părţi.

La postarea pe Facebook a fost ataşată şi o notificare a SC Ecorec SA, care informează Direcţia Generală de Salubritate Sector 3 despre suspendarea temporară a activităţii de tratare şi eliminare a deşeurilor la depozitul Glina. A fost ataşată, de asemenea, o adresă a Eco Sud SA care comunică următoarele tarife: 19,5 euro+TVA/tonă pentru deşeurile depozitate fără a mai suferi alte tratamente mecanice şi/sau biologice şi 24 euro+TVA/tonă pentru deşeurile ce vor fi supuse unor tratamente mecanice şi/sau biologice.

Tarifele sunt valabile pentru o cantitate recepţionată de 10.000 de tone/lună şi nu includ contribuţia pentru economia circulară în valoare de 30 lei/tonă + TVA. Pentru o cantitate mai mică de 10.000 de tone/lună la preţurile pentru depozitare şi/sau tratare se vor adăuga 0,5 euro fără TVA/tonă.

În cazul în care cantitatea minim garantată de 10.000 de tone deşeu/lună nu va fi recepţionată, facturarea se va face la tarifele de 19,5 euro+TVA/tonă şi 24 euro+TVA/tonă majorate cu 0,5 euro/tonă pentru cantitatea efectiv recepţionată, iar diferenţa între cantitatea recepţionată şi cea garantată de 10.000 de tone/lună la tariful de 19,5 euro+TVA/tonă.

Potrivit unei menţiuni, cantitatea facturabilă minim garantată este de 10.000 tone/lună.


spot_img

Ultimele știri