Nava spatiala in care copiii invata sa iubeasca Pamantul

In Parcul Tineretului din Bucuresti, in zona Rozariu, a fost construita o nava spatiala. Echipajul sau este format din Capitanul Raxo, Secundul Noni si zecile de copii care merg zilnic acolo, singuri, cu prieteni sau adusi de parinti.

Nava spatiala Green Bee este un instrument high-tech cu ajutorul caruia Dorna, Mega Image, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, intentioneaza sa educe altfel copiii, incercand sa-i transforme in eroi responsabili care ne vor ajuta sa salvam Pamantul. In fiecare zi, nava calatoreste de zece ori in spatiu, ducand cu sine copii veseli, sinceri, curiosi si atenti. Fiecare calatorie dureaza 45 de minute, iar in aceasta perioada cei mici ajung in cosmos, ghidati de Capitan si Secund, de filmele proiectate in nava si de computerele de bord.

Cadetii, pentru ca asa sunt numiti odata ce incepe calatoria, au ocazia sa vada un rasarit de soare in spatiu, trimit drone pentru a explora si cauta o planeta care sa ne poata gazdui in cazul in care Pamantul va fi de nelocuit in urma actiunilor iresponsabile ale oamenilor. Pana la intorcerea pe Terra, cadetii stiu deja ce au de facut pentru a salva lumea in care traim.

Pana in momentul de fata au participat la proiect peste 2.000 de copii. Printre acestia, copii de la Centrul de primire minori “Pinocchio”, Centrul de plasament “Pinocchio 3”, C.S.S. “Sf. Maria” sau Fundatia Umanitara Concordia.  Toti participantii au intrat intr-o competitie pentru castigarea unui loc in tabara ecologica Tasuleasa Social. Tragerea la sorti a fost facuta pe 7 august, iar castigatorii au plecat azi, dis-de-dimineata, in tabara, insotiti de Capitanul Raxo.

La finalul lunii octombrie, inca o tragere la sorti va decide castigatorii altor 25 de locuri in tabara de la Tasuleasa, cu plecarea in vara anului viitor. Astfel ca, daca ai un copil, frate, nepot, verisor, cu varsta cuprinsa intre 6 si 14, inscrie-l pe www.green-bee.ro sau vino direct in Parcul Tineretului cu el pentru a lua parte la cea mai interesanta calatorie a vietii lui!

Green Bee, proiect unic in Europa

“Proiectul Green Bee este unic in Europa, in opinia mea, si unic chiar in lume. Sunt incantat ca Mega Image este parte a Green Bee si mi se pare fantastic ca in nava spatiala, conceputa cu atata ingeniozitate, copiii imbina jocul cu educatia ecologica. Ceea ce imi place in mod particular la acest proiect, si vorbesc si in numele companiei pe care o reprezint, este faptul ca totul se bazeaza pe educarea si dezvoltarea noii generatii”, a declarat, pentru Green Report, Xavier Piesvaux, director general Mega Image.

Aceleasi impresii despre nava SF, care a decolat din Parcul Tineretului intr-o misiune imaginara in spatiu, cu scopul de a-i incuraja pe copii sa aiba o atitudini eco au fost impartasite si de Stephane Badoux, director general Coca-Cola HBC Romania, cat si de Radu Popa, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu.

Proiect comun de CSR, Mega Image si Coca-Cola

“Acest proiect al Green Revolution este deosebit si nemaintalnit pana acum. Am fost alaturi de cei care au lucrat la Green Bee inca de pe vremea in care eram director la ALPAB, iar locul unei astfel de nave, unde copiii invata ecologie, am considerat inca de atunci ca este intr-un parc. Voi sprijini si de acum inainte proiectele Green Revolution care se dovedesc din ce in ce mai novatoare”, a explicat, pentru Green Report, Popa.

Si pentru Coca-Cola HBC Romania, protectia mediului si programele educationale pe aceasta zona sunt parte importanta din strategia de dezvoltare a companiei.

“Proiectul marcheaza un moment important in strategia companiei de a avea relatii la un alt nivel cu partenerii nostri. Green Bee este un punct comun in zona de responsabilitate sociala cu unul dintre partenerii nostri strategici, Mega Image”, a precizat Stephane Batoux, director general Coca-Cola HBC Romania.

"10.000 de copiii vor crede mai mult in ecologie"

"Eu si toata echipa, care a stat in spate, vom face tot ceea ce ne sta in putinta, astfel incat pe 22 octombrie 2012 sa avem 10.000 copiii <verzi>, adica 10.000 de copii care sa creada mai mult decat am crezut noi, la varsta noastra, in ecologie", a explicat Corneliu Belciug.

“Am lucrat timp de doi ani, peste 1.200 de ore la constructia propriu-zisa a navei. Peste 150 de oameni au pus umarul la treaba, la propriu, au muncit uneori zi lumina”, a explicat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution. Alaturi de reprezentantii companiilor care au sprijinit acest proiect, din echipajul ecospatial a facut parte si catelusa Laika.

“Ne bucuram ca acest proiect a prins viata”

,,Ne bucuram ca acest proiect a prins viata si ca am reusit sa ii avem alaturi de noi pe cei de la Coca-Cola HBC Romania si Mega Image pentru a traduce impreuna ecologia pe intelesul copiilor. Green Bee este un proiect amplu, care a plecat de la ideea ca educatia copiilor de astazi este baza la care se vor raporta maine, ca adulti si de la faptul ca cei mici invata cel mai bine prin povesti, prin experiente nemaivazute. Prin proiectul Green Bee ne dorim ca cei mici sa inteleaga cat este de important sa protejeze mediul inconjurator si sa invete cum sa faca acest lucru singuri sau impreuna cu parintii lor”, a explicat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri