Mosul Eco Zurliu ii invata pe copii sa recicleze becurile arse

Mosul Eco Zurliu a poposit astazi fara reni la sediul Ministerului Mediului, unde a vorbit cu elevii despre importanta reciclarii becurilor. Mosul are tot ce ii trebuie: barba alba, ochelari, obraji rumeni, voce ragusita si vesminte…verzi.

In loc de spiridusi, Mosul Eco a venit cu patru omuleti verzi care au mimat diverse activitati de protectie a mediului, spre amuzamentul copiilor. In timp ce omuletii se jucau cu copiii, Mosul Eco le-a vorbit acestora despre cum pot recicla becurile arse si neoanele stricate.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely a reluat sfaturile pentru copii privind reciclarea si le-a promis apoi acestora ca, daca vin sa viziteze Muzeul Deseurilor deschis la AFI Cotroceni, ii va duce apoi la patinoar.

Romania sta prost cu reciclarea becurilor
                                                                                                         
Dupa ce a glumit cu copiii, ministrul a recunoscut ca Romania nu sta foarte bine cu reciclarea unor obiecte cum ar fi becurile sau neoanele: “Evident, este loc si de mai bine. Deocamdata nu se pot recicla aceste becuri in Romania. Am discutat la Buzau posibilitatea reciclarii becurilor cu o companie, insa mai este de lucru, pentru avem nevoie de o statie de sortare si de utilaje speciale".

Totusi, ministrul este optimist cu privire la viitor: „Toate lucrurile se vor rezolva atunci cand Romania va avea cu adevarat un Sistem Integrat de Management al Deseurilor. Am alocat din fondurile ministerului doua miliarde de euro pentru implementarea unui astfel de sistem de management al deseurilor in aproape fiecare judet al tarii pana in 2014”.

Becurile arse, la Coltul Verde

Mosul Eco Zurliu este imaginea unei campani demarate astazi de Ministerul Mediului si Recolamp, care va consta in amplasarea unor „Colturi Verzi” in diferite cladiri din tara. „Colturile Verzi” inseamna de fapt niste recipiente puse la dispozitia celor care vor sa recicleze becurile arse si neoanele uzate si exista deja in 241 de locuri din tara.

Cel mai mare spatiu de colectare din Capitala de afla la Baneasa Shoping City, unde Recolamp a amplasat recipiente speciale pentru depozitarea acestor deseuri, in perioada 26 noiembrie – 6 decembrie, intre orele 17:00 – 21:00.

Nicoleta Banila
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri