Carnea de melc ecologica este o sursa sigura de proteine curate, fara colesterol si grasimi. Cercetarile recente au confirmat ca aminoacizii din carnea de melc contribuie la reconstituirea in intregime a tesutului gastric si la vindecarea ulcerului.
Concurenta acerba din domeniul comercializarii produselor din carne de melc a determinat firma Escar Prod sa creeze o nisa la nivel international si sa devina singurul producator de carne de melc ecologic, la nivel industrial, din lume. In momentul de fata, firma lucreaza cu 236 de fermieri din 31 de judete din tara. Fabrica de procesare a carnii de melci, amplasata in comuna Teliu din judetul Brasov, intruneste standardele europene si a primit certificarea Ecocert.
"In ceea ce priveste calitatea produselor certificate ecologic, ea merge dincolo de gust sau aspect si consta in pri mul rand in certitudinea calitatii data de o trasabilitate stricta ce merge ani multi in urma atat in ceea ce priveste fondul genetic, cat si hrana si procedurile de mentinere a igienei atat la ferma, cat si la fabrica", a declarat, pentru "Green Report", Marcel Macris, administrator al firmei.
Cea mai mare parte a produselor din carne de melc ajunge in bucatariile restaurantelor si hotelurilor de lux din Franta, Italia, Spania, Germania sau Rusia.
Participarile la targurile de profil autohtone si reactia favorabila a participant ilor i-au determinat pe reprezentantii Escar Prod sa-si schimbe strategia de marketing si sa atace si piata roma neasca. Sarmalele si carnatii din carne melc au avut un succes extraordinar.
"Am fost impresionati de nivelul de cunostinte al consumatorului roman pri vind calitatile nutritive, curative si afrodiziace ale melcului", a declarat Macris. Cel mai caut produs marca Escar Prod este Escargot Bourguignon, considerat cel mai elegant aperitiv din bucataria franceza, pentru ca nu necesita pregatiri complicate.
Carne de melc sub forma de conserve, pachete inghetate si semipreparate se poate cumpara din magazinele Naturalia si Gemenii din Capitala.