Mancarea sanatoasa reduce emisiile de carbon

Poti manca sanatos doar cu putina atentie si un minim de efort, sfatuieste The Ecologist. Este important sa renunti la obiceiul de a folosi microundele. De asemena, comanda saptamanal o cutie plina cu fructe si legume proaspete si de sezon, astfel reusesti sa economisesti niste bani. Iar daca ai un loc liber, poti chiar sa plantezi condimentele si diferitele ierburi intr-o cutie din sufragerie.

Transportul fructelor si al legumelor produce de 33 de ori mai multe emisii de carbon decat productia in sine. Ca sa reduci emisiile de carbon trebuie sa cumperi vegetalele de la cel mult 80 de kilometri de locul in care locuiesti.

Daca doresti salata proaspata, aflati ca intr-un supermarket, frunzele sunt inmuiate in clor apoi sunt pastrate in pungi cu un ni vel scazut de oxigen, astfel se pierd toti nutrienti vitali. Este important sa sustineti economia locala. Astfel, in Mare Britanie, 10 lire chetuite pe produsele locale or ga nice, genereaza venituri de 25 de lire pentru economia locala. Profiturile supermar keturilor sunt canalizate catre conturile actionarilor aflati la distanta.

Daca primiti fructele si legumele acasa reduceti emisiile pe care le-ati fi produs in drumul catre magazin si inapoi acasa. La fel si numarul de pungi din plastic folosite va scadea. Obtii si o reducere a deseurilor menajere care ajung, in cele din urma, la groapa de gunoi. Peste 40% din gunoaiele din Europa Occidentala il constituie ambalajele din supermarket.

In supermarketuri exista o "parada a frumusetii" fructelor; cele care nu corespund marimii si culorii standard sunt "descalificate". Pentru producatorii liberi, in schimb, singurul criteriu este gustul.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri