Lafarge Romania vrea sa reduca cu 33% emisiile de CO2 pe tona de ciment

Lafarge Romania isi propune ca pana in 2020 sa reduca cu 33% emisiile de CO2 pe tona de ciment , fata de nivelurile din 1990, potrivit raportului de Dezvoltarre Durabila realizat de companie.  De asemenea, potrivit raportului se are in vedere utilizarea a 50% combustibili non-fosili in fabricile de ciment pana in 2020.

Tinta noastra este de a duce mai departe aceasta ambitie si a ajunge la o rata de substitutie de 65%”, se mai precizeaza in raport.

Premiera Lafarge Romania

Lafarge Romania a realizat primul Raport de Dezvoltare Durabila la nivel de tara care descrie abordarea, performanța și angajamentele companiei in anul 2012.

Documentul a fost intocmit pe baza standardului GRI 3.1 (Global Reporting Innitiative), Lafarge selectand din peste 80 de indicatori, aproximativ 40 pe care i-a raportat, in urma consultarii partilor interesate (angajati, clienti, furnizori, autoritati, societate civila etc). Peste 30 de angajati, de pe diferite pozitii manageriale si din toate departamentele functionale si operationale, au contribuit la realizarea acestui raport.

Suntem constienti ca activam intr-o industrie cu impact economic, social si de mediu in zonele si in comunitatile in care ne desfasuram activitatea (…) Imbunatatirea eficientei energetice este urmarita atat la nivelul proceselor noastre industriale, cat si in propunerile pe care le avansam proiectantilor si arhitectilor interesati de constructii sustenabile. De asemenea, in comunitatile locale vrem sa contribuim la dezvoltarea economica nu doar prin angajarea forței de munca, dar si prin susținerea unor inițiative care creeaza locuri noi de munca si valoare pentru comunitate”, a declarat Ruxandra Bandila.

Ambitiile de Dezvoltare Durabila asumate de Grupul Lafarge pentru anul 2020 ilustreaza contributia companiei fata de un viitor sustenabil, fiind structurate in jurul a trei axe principale –  dezvoltarea comunitatilor,  constructii sustenabile si dezvoltarea economiei circulare.

Speram ca acest drum al transparentei, pe care Lafarge a inceput sa-l parcurga, sa creasca miza in ceea ce priveste performanta non financiara si sa contribuie la realizarea transformarilor pozitive pe care le dorim cu totii, in mediu si societate. Felicitari Lafarge si incurajam si alti actori din domeniul industrial si nu numai, sa le urmeze exemplul”, a declarat Horia Domnariu, director program CSR, Asociatia pentru Relatii Comunitare.

spot_img

Ultimele știri